CSȘ Lugoj, locul 3 pe cluburi la greco-romane la Cupa României de cadeți, 4 medalii: finală în familie a fraților Ritter. Medalii și pentru CSȘ Jimbolia și CSȘ1 Timișoara

După ce a început luna noiembrie prin a deveni la Onești campion național pe cluburi în clasamentul general al grupărilor de lupte libere aliniate la întrecerile pe țară ale juniorilor 3 și 4, grație și celor 3 locuri I la individual, CSȘ Lugoj a încheiat-o prin a urca din nou pe podiumul ierarhiei cluburilor la Cupa României de cadeți la lupte greco-romane, treapta a treia, adjudecată și prin 4 medalii la individual. Una de aur pentru lugojeni și în luptele libere ale cadeților, medalii câștigând în weekend la Târgu Jiu și CSȘ Jimbolia respectiv CSȘ1 Timișoara.

Salbă de medalii pentru luptătorii cadeți timișeni de la mai multe cluburi în întrecerea națională a sportivilor de 2001 și 2002 sub egida Federației Române de Lupte, ”Cupa României”, desfășurată la sfârșitul săptămânii pe Jiu.

Unde Clubul Sportiv Școlar Lugoj și-a dovedit din nou forța probată și la începutul acestei luni, atunci la Onești. În Moldova, cei de pe malurile Timișului, sub îndrumarea antrenorului emerit Emil Vanea și a lui Valentin Cimponeriu, triumfau la Campionatul Național de juniori 3 și 4, locul I pe cluburi la lupte libere, inclusiv prin aportul a 3 campioni naționali, și anume Daniel Ritter, din generația 2003, la categoria 51 de kilograme, Alexandru Șchiopulescu la categoria de greutate 35 de kilograme, și Ionuț Suclea la 71kg.

CSȘ Lugoj nu s-a dezmințit însă nici în weekend la Târgu Jiu, locul 3 la greco-romane în clasamentul pe cluburi la nivel național al Cupei României de cadeți, pe podium în urma grupărilor CSȘ Bacău și LPS CSM Pitești.

Lugojenii au avut chiar și satisfacția disputării unei finale între proprii sportivi, ba chiar în familie, David Ritter și Otmiel Ritter pătrunzând în ultimul act al categoriei de greutate 60 de kilograme, cu David în prim-plan.

CSȘ a obținut totodată și locuri 3, la categoria 71 de kilograme prin Amadeo Ilcău, iar la lupte feminin prin Amalia Popovici, la 53kg, Ligia Carp clasându-se pe 5 la 49 kilograme. Cu alte cuvinte, toți cei 5 sportivi aliniați în concurs la greco-romane și feminin de antrenorul emerit Todorescu Avrămuț și profesorul Laurențiu Macarei au dat mare satisfacție. (* clic pe imagine pentru mărire)

Triumf însă pentru lugojeni și la lupte libere, locul 1 pentru CSȘ la categoria de greutate 51 de kilograme prin Daniel Ritter, unul dintre cei 3 sportivi aliniați în concurs de gruparea de pe Timiș.

Cu medalii de argint au revenit din Gorj cei de la CSȘ Jimbolia și CSȘ1 Timișoara.

Antrenată de profesorul Cornel Dobârcău, Alexandra Catargiu a disputat finala la 73 kilograme, a doua sa confruntare în concurs, pierdută în fața oponentei de la CSȘ Petroșani. Catargiu se alinia în Gorj cu un palmares incluzând titlul de campioană a țării de cadeți, vicecampioană națională de cadeți și bronzul național la cadeți în întrecerile pe plajă.

Dragoș Sicoe, concurând la o grupă superioară de vârstă, cea a cadeților, s-a clasat pe locul 7 la categoria 65kg, deși, după cum a explicat profesorul Dobârcău, ”avea toate șansele în mână. Sunt însă mai tineri decât adversarii, iar la acest nivel contează mult un an. Având răbdare cu ei, vor crește frumos!”

Jimbolienii s-au mai aliniat în Oltenia și cu Mario Vasile la categoria 71kg, respectiv Robert Gain și Valentin Bostan la 80 kilograme, Gain în calitate de concurent cu 2 ani mai mic, fiind vicecampion național de juniori 3 și medaliat cu bronz la Campionatul Național de lupte pe plajă, la ”Naționalele” clasice încheind pe locul 5.

Sub îndrumarea profesorului Petre Brândușan, Romina Minea a luptat în finala fetelor de 15-17 ani la Cupa României de cadeți în cadrul categoriei 69 de kilograme, fosta campioană pierzând în ultimul act, a treia confruntare pe care a avut-o în Oltenia, după ce conducea dar a fost surprinsă pe spate de învingătoarea reprezentând gruparea din Onești.

CSȘ1 Timișoara a concurat cu patru luptători, Mario Lătăianu ocupând locul 7, în vreme ce Ionuț Pavel și Flavius Andrei nu s-au clasat.

 

 

 

 

 

The post CSȘ Lugoj, locul 3 pe cluburi la greco-romane la Cupa României de cadeți, 4 medalii: finală în familie a fraților Ritter. Medalii și pentru CSȘ Jimbolia și CSȘ1 Timișoara appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*