CSU de Vest cedează acasă Reșiței, SCM Timișoara învinge la FC Argeș după adjudecarea cu 0-10 la Comisie a deplasării la Corona

Învingătoare sâmbătă trecută în duelul direct pe plan local cu 12 goluri avans, SCM Timișoara și-a continuat traseul ascendent câștigând astăzi de la ora 11 și în deplasarea în Trivale, după ce ieri își adjudeca și punctele precedentei ieșiri în țară, 0-10 prin omologarea la comisia federală pe baza unui memoriu depus la eșecul la limită de la Corona Brașov, în vreme ce concitadina CSU de Vest a pierdut tot în etapa a 7-a pe teren propriu cu CSU Reșița.

CSU de Vest – CSU Reșița s-a încheiat 23-27 (11-10) în cadrul rundei de la mijlocul turului în Divizia A – Seria B de handbal feminin, confruntarea formațiilor bănățene cu câte 3 victorii și 3 eșecuri înclinând după pauză în favoarea oaspeților mai bine clasați din Caraș-Severin.

CSU Reșița, care pierdea la limită la Național Râmnicu Vâlcea, a învins astfel pentru a doua oară în deplasare în acest campionat, în urma reușitei de la Mureșul Târgu Mureș, celelalte victorii obținându-le chiar în primele două etape acasă cu formațiile din Odorheiu Secuiesc și Târgu Secuiesc, pe Bîrzava cedând apoi celor de la Minaur și ”satelitului” Coronei.

CSU de Vest a înregistrat pe de altă parte a doua înfrângere acasă, după cea din etapa inaugurală, în ”Banu Sport”, cu FC Argeș, ulterior învingându-le în Sala UVT pe vizitatoarele de la Olimpic Târgu Mureș și Dacia Mioveni. Timișorencele antrenate de Sorinel Voicu vor juca în weekend-ul viitor în deplasare la codașa KSE Târgu Secuiesc.

Victorie în schimb pentru SCM Timișoara, în deplasarea de la ora 11 la Pitești, unde a dispus de FC Argeș cu 27-35 (12-19), provocându-le gazdelor a treia înfrângere în 7 runde.

Elevele pregătite de Lucian Ghiulai s-au desprins din prima repriză a celei de-a patra deplasări a stagiunii, mărindu-și după pauză avansul și consolidându-și astfel poziția a doua, pe care au recâștigat-o prin omologarea ieri cu 0-10 a rezultatului precedentei ieșiri, pierdută pe teren la Brașov cu 28-27 în urmă cu două săptămâni, în fața echipei secunde a Coronei.

Gazdele de sub Tâmpa au încălcat însă pe 14 octombrie stipulările regulamentare în respectivul duel din etapa a V-a, apelând la 9 componente care evoluau în aceeași zi în garnitura prim-divizionarei depășite acasă de CSM București, aspect asupra căruia SCM Timișoara s-a sesizat și a întocmit un memoriu înaintat FRH, care i-a dat câștig de cauză pe o speță legată de dreptul de joc al brașovencelor și a omologat rezultatul cu 0-10, așa încât bănățencele proaspăt lansate în competiție s-au ales cu un succes și 3 puncte în ierarhie, pe când ardelencelor li s-a dedus unul, ca penalizare.

Câștigarea la ”masa verde” într-o comisie federală a meciului de la Brașov vine într-o săptămână în care, pe lângă cea de-a doua victorie obținută pe teren în deplasare, SCM Timișoara a anunțat aducerea a două noi jucătoare pe flancul drept dar a și prefațat prezentarea la începutul săptămânii viitoare a unui nou sponsor al formației.

SCM Timișoara va juca etapa viitoare acasă cu CSU Oradea, pe când argeșencele vor veni în Banat, la CSU Reșița. Rezultatele etapei din weekend și programul celei viitoare, respectiv clasamentul actualizat și în urma omologării partidei din urmă cu două etape din sala ”Dumitru Popescu Colibași”, pe coloana datelor tehnice, cu mențiunea că și în întrecerea băieților din Divizia A – Seria B a fost omologat un rezultat prin verdict federal.

Pe plan internațional, dar pe semicercul masculin, reprezentativa României a pierdut vineri seară și cel de-al doilea meci în Portugalia cu naționala de seniori a gazdelor, 27-22 (14-10), lusitanii desprinzându-se decisiv de la 5-6 la 10-7 și apoi 14-8, după care ”tricolorii” s-au reapropiat cel mai mult la 20-18 în minutul 49. Polistul Cristi Fenici n-a jucat și în cel de-al doilea test de verificare din peninsula iberică, în care principali marcatori au fost Pedro Portela și Gilberto Duarte, cu câte 6 goluri pentru învingători, pe când ex-violetul Demis Grigoraș a fost printre principalii autori de goluri pentru români, cu 4 reușite.

The post CSU de Vest cedează acasă Reșiței, SCM Timișoara învinge la FC Argeș după adjudecarea cu 0-10 la Comisie a deplasării la Corona appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*