CSU Universitatea de Vest câștigă detașat duelul codașelor. Cel mai clar succes din acest campionat

Handbalistele Timișoarei au repurtat în această după-amiază cea mai categorică victorie din campionatul în curs, învingând cu 36-27 (17-11) în uvertura etapei a VIII-a din Seria D în Divizia A, joc programat de la ora 15:30 în sala de sport a UVT din zona Oituz în compania ”lanternei roșii” fără succes în cont CS Marta Baia Mare. CSU Universitatea de Vest câștiga pe 21 septembrie cu 20-22 meciul tur din Maramureș, iar runda trecută la Oradea, cu 29-32, astăzi înregistrând primul triumf acasă din ediția 2019-2020 a ligii secunde, după eșecuri la un gol diferență cu bihorencele, la trei cu CSU Reșița respectiv cu 24-31 în fața fruntașei CS Crișul Chișineu Criș.

”Universitarele” pregătite de profesorul Sorinel Voicu n-au ratat prilejul să obțină întâia victorie pe teren propriu din acest sezon, în duelul direct al ultimelor două clasate, distanțându-se de la mijlocul primei reprize și mărindu-și mai mult avantajul în partea secundă a meciului.

Gazdele au legat astfel în premieră două succese în ediția în curs, înaintea ultimelor două apariții din prima jumătate a campionatului seriei vestice în Divizia A, programate săptămâna viitoare, miercuri la Reșița, cu CSU, iar sâmbătă 16 noiembrie cu CSM Târgu Mureș, în etapa a X-a a sezonului, care va reîncepe apoi în jurul datei de 18 ianuarie 2020, debut al returului, în cazul timișorencelor în deplasare la CS Crișul Chișineu Criș. Desigur, CSU UVT așteaptă și tragerea la sorți a turului I în Cupa României, competiție în cadrul căreia s-a disputat o fază preliminară cu 3 partide eliminatorii, una implicând grupări din seria vestică: CSU Oradea – CSU Reșița 15-22.  

Antrenorul Voicu a început jocul cu șaptele Răcar – Bobu, Biro, Sîrbu, Istrate, Sîngiorzan, Juravle, și le-a introdus pe parcurs pe teren și pe Senciuc, Voicu, Șunei, Ludwig, Bojan, Popan și portarii Țurlea și Brînzan, în vreme ce Kovacs a rămas pe banca de rezerve, dat fiind o accidentare la gleznă.

CS Marta, care a pendulat în ultimele etape de la înfrângeri la câte 5 goluri diferență la Oradea și Reșița, la un eșec cu 17 goluri handicap pe teren propriu cu liderul din Chișineu Criș, a apelat astăzi la un singur portar pe tot parcursul meciului, în condițiile în care a întâmpinat dificultăți de alcătuire a efectivului în ceea ce privește eligibilitatea legată de criteriile de vârstă.

Sorinel Voicu a spus la final că ”echipa noastră a fost foarte bună în special pe apărare, una avansată, agresivă, care le-a încurcat pe jucătoarele vizitatoare, acestea greșind mult, cu pase în aut și pași. Fetele le-au forțat astfel să joace rapid iar Marta n-a putut, noi reușind desprinderea. Am început puțin mai timorat în primele 10 minute, dar ne-am intrat în ritm, și de la 8-6 ne-am distanțat la 12-8, și mai mult până la pauză. În repriza a doua am avut un maxim de 10 goluri avans”.

Etapa a opta continuă sâmbătă. Programul rundelor 8-9 în Divizia A – Seria D și clasamentul la zi, pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal.

 

 

 

 

The post CSU Universitatea de Vest câștigă detașat duelul codașelor. Cel mai clar succes din acest campionat appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*