CSU Universitatea de Vest leagă 3 victorii, două acasă cu câte 30 de goluri marcate

Handbalistele Timișoarei au câștigat astăzi acasă duelul direct al Banatului în seria vestică din Divizia A, după ce în sezonul de toamnă pierdeau ambele întâlniri cu CSU Reșița, CSU Universitatea de Vest dublându-și astfel la șase avantajul de puncte față de cărășence, următoarele în clasament. A fost a treia victorie consecutivă a elevelor lui Sorinel Voicu, tot atâtea câte înregistrau în prima jumătate a campionatului.

CSU UVT a marcat tot 30 de goluri pentru a doua oară la rând pe teren propriu, 30-23 (14-10) cu CSU Reșița, de care a trecut confortabil în meciul jucat de la ora 12 în etapa a XIV-a din Seria D în Divizia A, după ce în urmă cu două runde dispunea cu 30-27 de orădencele de pe locul 3, mai apoi impunându-se și la Baia Mare, 31-33 în fața codașei CS Marta.  

Reșițencele au deschis scorul și au preluat apoi din nou conducerea, 1-2, dar pentru ultima oară, gazdele răsturnând rapid situația, 5-2, după care n-au mai fost egalate.

Din contră, s-au desprins și mai clar în primele minute după pauză, 18-11, avantaj care avea să se consemneze și la încheierea partidei din cea de-a patra rundă a returului dar și din 2020. Vizitatoarele au recuperat treptat, 20-15 iar apoi 20-18, însă timișorencele au ripostat cu un ”careu”, 24-18, desprinzându-se în câștigătoare.

Profesorul Sorinel Voicu a apelat la șaptele de start Răcar – Bobu, Biro, Senciuc, Voicu, Istrate, Sîngiorzan, iar pe parcursul meciului la alte 3 jucătoare, și anume Kovacs – care însă s-a accidentat, Ludwig și Șunei, în vreme ce portarii Țurlea și Brînzan precum și Popan, Juravle și Bojan – ultimele două, accidentate, toate pe bancă, și-au susținut bine colegele, cu mențiunea că Sîrbu a fost învoită.

Florentina Biro a înscris o treime din golurile învingătoarelor, 10, ratând alte 5 aruncări, două în portar, trei peste bară, completată de Bobu și Istrate cu câte 6 goluri, Șunei și Ludwig câte 3 iar Voicu două. Gazdele au mai ratat și de la 7 metri, prin Senciuc și Ludwig.

”Ne-am impus jocul, rezultatul e concludent. Fetele mi-au făcut o bucurie prin maniera de joc, chiar dacă au mai ratat… A fost în general un meci cu foarte puține contraatacuri, și de-o parte, și de alta, mai multe totuși inițiate de noi. Am întâlnit o echipă disciplinată, se vede că Busuioc lucrează bine cu CSU Reșița, dar nu mai au acele vârfuri în componență, au plecat câteva jucătoare”, a spus după victorie antrenorul timișorencelor, Sorinel Voicu.

CSU UVT va juca săptămâna viitoare, la finele primei jumătăți a returului, la secund clasata CSM Târgu Mureș, și aceasta cu un tonus ceva mai scăzut după pauza competițională de iarnă. Va fi a treia deplasare a universitarelor galben-albastre în 2020, și cu speranța că, în prag de Mărțișor dar și la răsărirea ghioceilor, vor beneficia în timp util, pentru tot efortul depus în noul an, măcar de indemnizația de… efort pe luna ianuarie, în condițiile în care până acum s-au ales cu o singură primă de victorie, din 3 succese.

În tur, pe 5 octombrie 2019, CSU Reșița se impunea în duelul direct din sala Universității cu 22-25 (11-16), dispunând apoi de timișorence și în Caraș-Severin, 22-21 (10-13) în 13 noiembrie 2019.

În ciuda diferenței de 7 goluri, triumful timișorencelor a fost cel mai strâns în runda de astăzi a întrecerii vestice. Rezultatele etapei a XIV-a în Divizia A – Seria D de handbal feminin, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

 

The post CSU Universitatea de Vest leagă 3 victorii, două acasă cu câte 30 de goluri marcate appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*