CSU Universitatea de Vest pierde la limită la Reșița ultima deplasare din tur

Handbalistele Timișoarei au început perfect în această după-amiază ultima lor deplasare din 2019 în campionatul seriei vestice a ligii secunde, detașându-se la 0-5 și 1-6 în duelul direct bănățean de la Reșița, însă au fost egalate la 15 după pauză, când conduceau cu 10-13, reușind să revină la rândul lor spre final, 20-20, fără însă a fructifica și ultimul atac, pentru încă o egalare: 22-21. Oricum, este cea mai strânsă înfrângere suferită de CSU Universitatea de Vest în capitala județului Caraș-Severin în ultimele 5 eșecuri consecutive pe terenul lui CSU în eșalonul doi.  

CSU Reșița și CSU UVT au abordat de la egalitate de puncte și ca vecine ierarhice meciul de la ora 14 din etapa a IX-a în Seria D din Divizia A, nefiind departe de a încheia la egalitate și penultima lor apariție din campionat în acest an, însă gazdele au răsturnat scorul în repriza a doua și au repurtat al doilea succes acasă în prima jumătate a ediției 2019-2020.

Timișorencele pregătite de profesorul Sorinel Voicu n-au fost departe de a reedita ultimul lor succes la Reșița datând din februarie 2016, înregistrat atunci cu 27-28, însă nu și-au păstrat avantajul luat în primele minute, de astă dată pierzând la limită: CSU Reșița – CSU UVT 22-21 (10-13).

Pentru cărășence a fost cel de-al doilea meci consecutiv acasă în seria vestică, după cel pierdut la limită sâmbătă cu 19-20 (8-9) în fața celor de la CSU Oradea, astăzi redresându-se de la 0-5 în primele 10 minute, respectiv 1-6 în minutul 12.

Încet, încet, gazdele au recuperat handicapul, aproape pe jumătate până la pauză și în totalitate în repriza a II-a, 15-15, scor de la care au preluat conducerea, cu două goluri avans. Pe fodnul echilibrului disputei, galben-albastrele de pe Bega au revenit la 20-20, însă finalul a aparținut tot reșițencelor, în contul cărora Rebeca Vlădășel a înscris de 9 ori, golgheter al partidei.

Cărășencele au apărat cu succes minimul avantaj pe ultimul atac timișorean din cele 20 de secunde rămase de jucat, CSU UVT negăsind culoarul de aruncare, așa încât formația din Reșița a repurtat al doilea succes în întâlnirile tur-retur cu CSU UVT din sezonul de toamnă, după un victorios 22-25 (11-16) în deplasare pe Bega în runda a IV-a.

A fost însă cel mai strâns duel direct recent la Reșița dintre bănățenele din Divizia A – Seria D, după 29-26 și 33-21 în aprilie 2019 pentru gazdele cărășene în campionatul trecut, 32-19 în septembrie 2016, în urmă cu 3 ediții și 33-20 în martie 2018, în urmă cu două sezoane.

CSU Reșița pierdea primele două meciuri acasă din actualul campionat, cu primele două clasate, 19-22 cu CSM Târgu Mureș și 22-27 cu CS Crișul Chișineu-Criș, câștigându-le pe următoarele două, 29-24 cu codașa băimăreană CS Marta și 22-21 astăzi.

Sorinel Voicu a început meciul cu șaptele Răcar – Istrate, Voicu, Sîrbu, Juravle, Bobu, Sîngiorzan și a mai apelat printre alte jucătoare de câmp la Ludwig, Bojan și Biro, respectiv la portarii Țurlea și Brînzan.

Istrate a marcat 5 goluri pentru învinse, Juravle 4, Biro și Bobu câte 3, Bojan și Sîngiorzan câte două iar Sîrbu și Voicu câte un gol. Au arbitrat în Polivalenta reșițeană gorjenii Chiriac și Cordescu.

CSU UVT va încheia turul și aparițiile din campionat pe 2019 sâmbătă de la ora 16 în sala ”Universității” din zona Oituz, cu secund clasata CSM Târgu Mureș, învingătoare azi acasă cu 37-26 (18-12) cu ”lanterna roșie” CS Marta Baia Mare. Returul va demara în jur de 18 ianuarie 2020, pentru timișorence la fruntașa CS Crișul Chișineu Criș, care închide etapa a IX-a în această seară, în deplasarea de la ora 18 la Oradea.

Clasamentul și programul rundei a X-a, din weekend, pe coloana dreaptă.

 

 

The post CSU Universitatea de Vest pierde la limită la Reșița ultima deplasare din tur appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*