CSU Universitatea de Vest Timișoara câștigă duelul bănățean: 23-19 în Divizia A cu CSU Reșița

Handbalistele divizionare ale Timișoarei au obținut astăzi de la amiază un rar dar reconfortant succes în actuala ediție a seriei vestice în eșalonul secund, învingând în sala Universității după ce n-au fost conduse deloc în duelul direct bănățean cu CSU Reșița. Este primul triumf în 2019 al celor de la CSU Universitatea de Vest, la a patra încercare, respectiv a doua victorie în campionatul în curs.

UVT

Învinsă la limită în întâlnirea găzduită în sezonul de toamnă cu reșițencele, 25-26 (12-13), CSU Universitatea de Vest Timișoara s-a revanșat astăzi în cadrul etapei a XIV-a, impunându-se cu 23-19, la pauză 8-7, după ce a condus aproape permanent, cu excepția egalării izbutite de vizitatoare la 1-1.

Pierzătoare la 5 respectiv 3 goluri în primele deplasări din noul an, la Baia Mare și Arad, pe Mureș într-un meci cu puține goluri, 19-16, cele de la CSU Reșița au țintit cel de-al treilea succes în tot atâtea întâlniri în acest campionat cu ”universitarele” de pe Bega, de care dispuneau în sezonul de toamnă și în Caraș-Severin, cu 29-26, însă elevele lui Sorinel Voicu, în ciuda unor absențe din efectiv, au trecut de vizitatoarele din Banatul montan, în recul astfel în ierarhie, pe locul 4, depășite de maramureșence.

Fără Alina Marin, învoită cu ocazia acestui meci acasă, dar încă de etapa trecută și fără Carla Puta, care a renunțat la a mai continua cu timișorencele, în ciuda interesului manifestat de alte secund-divizionare de a o achiziționa, de exemplu dinspre Mioveni dar și… Reșița, CSU Universitatea de Vest a izbutit un meci bun, abordat într-un șapte pe care profesorul Voicu – foto pagina I caută să-l stabilizeze, cu Brînzan – Șunei, Biro, Juravle, Istrate, Senciuc și Sîngiorzan, împrospătările de pe bancă venind pe parcurs prin intermediul lui Bobu, Sîrbu, Voicu, Calu dar și al portăriței Răcar.

Iar în special Brînzan dar și Răcar au prins o duminică bună, influențând jocul defensiv al timișorencelor, care au primit numai 19 goluri, pe când la poarta adversă, spre deosebire de deplasările la Baia Mare și Târgu Mureș, unde CSU UVT a ratat câte 3-4 aruncări de la 7 metri, Juravle le-a fructificat pe toate, 7 din 7. Desemnată a executa aruncările în absența unor jucătoare care o făceau de regulă, de exemplu Marin dar și Puta, iar în trecut Prundaru, Juravle a înscris fără excepție, într-un singur caz portărița reșițencelor atingând mingea mică. Pe care a mai scos-o din ațe la aruncările lui Șunei și Senciuc, autoare a câte 4 goluri, Istrate, Sîrbu și Biro – cu câte două fiecare, respectiv Calu și Bobu, cu câte un gol.

Un triumf meritat și mai mult decât binevenit
pentru moralul ultimei clasate, de partea cealaltă încercând fără succes să
mențină aceeași cadență Dumitrescu, autoare a 7 goluri, Cristea cu 5, Șerban 4,
iar Vernizan, C. Șimand și Ibănișteanu cu câte un gol pentru cărășence.

Care au egalat după ce CSU UVT a deschis
scorul, însă au cedat apoi pasul, 6-1 pentru timișorence în minutul 17, ulterior
6-4 și 8-7 la pauză. La reluare, o nouă desprindere, la 11-7, și o nouă
revenire a oaspetelor, la 12-11, gazdele preluând ferm hățurile de la 14-11.

CSU UVT n-a apelat astăzi la Dobre, Popan și portarul Țurlea, rămase pe bancă. ”S-a ratat și astăzi, dar portarii au fost mai buni ca altădată. Au fost chiar mai multe ratări ca de obicei, alături, bare, dar s-a și scos, portarii și-au făcut dat. Reșița le-a folosit pe toate cele trei, la una i-a mers mai bine, la noi Brînzan a apărat mai bine ca niciodată. Iar și apărările au fost mai bune, a rezultat un joc strâns. Surprinzător, a venit și mai multă lume la sală, chiar și dinspre Reșița, ceea ce este un lucru pozitiv, semn că lumea prinde gustul… Iar acum mai avem la Oradea, la finalul celui de-al treilea sfert al campionatului, înaintea unei pauze. În care va fi Cupa României, ocazie cu care ar putea veni și mai mulți spectatori, așa, din curiozitate. E pe 17 februarie de la ora 11, acasă cu Târgu Jiu, în sala Universității, dar dacă se poate chiar și în Constantin Jude, mai avem timp de o modificare. De astă dată o vorbă foarte bună despre arbitraj, discret, să nu iasă în evidență, iar dacă ar fi mereu așa, cu certitudine ar contribui la meciuri curate, frumoase, în care n-ajung antrenorii să parlamenteze între ei sau cu arbitrii. Dacă e în tonul jocului, atunci și echipele sunt mulțumite, iar în cazul lor se vede că cochetează cu Liga Națională. Chiar dacă pierdeam, nu puteam reproșa nimic!”, a spus antrenorul Sorinel Voicu după victoria din cea de-a patra etapă din 10 ale returului în Seria C a Diviziei A.

Au arbitrat gorjenii Drăgănescu și Eremia. Rezultatele Diviziei A, ierarhia la zi și programul viitor, pe coloana datelor tehnice.

The post CSU Universitatea de Vest Timișoara câștigă duelul bănățean: 23-19 în Divizia A cu CSU Reșița appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*