CSU Universitatea de Vest Timișoara câștigă la Oradea

Handbalistele Timișoarei au câștigat astăzi de la amiază pentru a doua oară în sezonul de toamnă, și tot în deplasare, de astă dată tocmai pe terenul celei de-a treia clasate în seria nord-vestică din Divizia A, CSU Oradea, care izbutea etapa trecută să provoace prima înfrângere din noul campionat fostului lider CSM Târgu Mureș. Revanșă a galben-albastrelor de la CSU Universitatea de Vest, învinse acasă de bihorence după ce le conduceau la limită la pauză în prima jumătate a turului, runda a VII-a aducând o răsturnare în oglindă, triumf bănățean după ce gazdele de pe Criș conduceau la limită la pauză.  

Profesorul Sorinel Voicu: antrenor principal al  CSU Universitatea de Vest Timișoara

Iar dat fiind că precedentul succes al timișorencelor, datând din 21 septembrie, era obținut la două goluri diferență, 20-22 în cadrul etapei a III-a la Baia Mare, contra codașei CS Marta, victoria de astăzi a fost și cea mai consistentă a galben-albastrelor în noul sezon, 29-32, după ce CSU Oradea a condus la pauză cu 15-14. În turul din sala Universității se încheia 29-30 pentru bihorence, după 14-13 la pauză.

Gazdele au condus în cursul reprizei I a meciului de la ora 12 din sala LPS, însă odată ce CSU Universitatea de Vest a preluat conducerea în partea secundă, egalând la 18-18 și trecând în avantaj cu 18-20, nici nu a mai fost din nou condusă până la final.

Orădencele mai egalau de două ori, de la 20-22 la 22-22, și de la 22-23 la 23-23, însă oaspetele s-au desprins cu cele mai bune momente din meci, la 23-26 iar apoi 24-28, conservând un avantaj de două-trei goluri.  

Bănățencele le-au depășit pe bihorence pe terenul pe care CSU pricinuia etapa trecută întâia înfrângere a fostului lider astfel detronat, CSM Târgu Mureș cedând pe 19 octombrie la Oradea cu 33-28, la pauză 20-15.

”Sportivele noastre s-au mobilizat cu atât mai mult, știind că CSU Oradea le învinsese pe handbalistele din Târgu Mureș, și au intrat mai dornice să presteze un joc cât mai bun. S-au apărat foarte bine, ceea ce a constituit punctul forte al echipei, golurile venind normal. Dar când merge apărarea și portarul, și jocul capătă consistență. Am avut ritm de pasare și un final mai bun pe apărare, reușind desprinderea. Nici n-am efectuat multe schimbări, am păstrat în general aceeași echipă. Dar mobilizarea din timpul meciului, pe fondul intrării în teren cu o mare dorință de a face un joc bun, a contat decisiv”, a spus după victorie profesorul Sorinel Voicu, antrenor al handbalistelor Timișoarei.

CSU UVT a pregătit deplasarea în condiții oarecum improprii, dat fiind că n-a putut avea parte de continuitate în pregătiri și uneori nici de poziție la sală în cele două săptămâni scurse de la precedenta apariție, pierdută acasă, însă a izbutit întreruperea unui șir de 3 eșecuri.  

Sorinel Voicu a început meciul cu șaptele Răcar – Bobu, Juravle, Sîrbu, Biro, Istrate, Sîngiorzan, iar pe parcursul jocului a mai apelat și la Voicu, Kovacs și Șunei, în vreme ce portarii Brînzan și Țurlea au rămas pe bancă, la fel și Senciuc, Ludwig, Popan și Bojan, la a cărei introducere pe teren a renunțat dat fiind denivelările suprafeței de joc, un pericol dat fiind revenirea sportivei după o accidentare la genunchi.  

Juravle a fost golgheterul partidei, cu 8 reușite, urmată pe lista câștigătoarelor de Istrate, autoare a 6 goluri, Voicu cu 5 marcate, Bobu și Șunei cu câte 4, Sîrbu cu 3 iar Sîngiorzan două goluri. 

Urmează pentru timișorence primirea acasă sâmbăta viitoare a codașei fără punct CS Marta Baia Mare, depășită astăzi drastic pe teren propriu de liderul neînvins din Chișineu Criș, cu 17-34, iar apoi deplasarea la Reșița din intermediara de miercuri 13 noiembrie și întâlnirea de la finalul turului cu CSM Târgu Mureș, acasă pe 16 noiembrie, ardelencele spulberându-le în această după-amiază pe teren propriu pe cărășence, cu 35-20.

CSU Reșița câștiga la Oradea duminică în turul preliminar de la debutul noii ediții a Cupei României, 15-22 cu CSU, calificându-se în faza I, în care va intra în cursă și CSU UVT.

Rezultatele etapei a VII-a în Seria D din Divizia A, clasamentul la zi și programul viitor, pe coloana dreaptă.

The post CSU Universitatea de Vest Timișoara câștigă la Oradea appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*