CSU Universitatea de Vest Timișoara învinge la Baia Mare

Handbalistele secund-divizionare ale Timișoarei au obținut astăzi prima victorie în noul sezon al seriei nord-vestice, în cadrul etapei a III-a din ediția 2019-2020, CSU Universitatea de Vest Timișoara câștigând la Baia Mare duelul cu multe ratări al ultimelor două clasate fără victorie înaintea acestei runde, la capătul unui meci în care a condus cel mai adesea pe tabela de marcaj.

Deși în efectiv restrâns, universitarele n-au scăpat prilejul de a se impune pe terenul ultimei clasate, o garnitură preponderent de junioare, 20-22 (10-12) după un meci echilibrat, cu un ușor avantaj de partea formației mai experimentate.

CS Marta, învinsă la Baia Mare și de cealaltă echipă bănățeană din Seria D, CSU Reșița, 21-28 în runda inaugurală din 7 septembrie, a revenit în joc în mai multe rânduri, izbutind egalări și preluarea conducerii, fie și cu două goluri până la pauză, maxim unul în repriza a II-a, însă elevele lui Sorinel Voicu și-au impus în cele din urmă autoritatea, conservând avantajul deținut după primele 30 de minute.  

Timișorencele, depășite în primele două etape fără a fi fost conduse la pauză, 36-24 în runda inaugurală la ACS Crișul Chișineu-Criș și 29-30 (14-13) sâmbăta trecută în sala Universității cu CSU Oradea, au înscris în partida de astăzi de la ora 11 din sala ”Vasile Alecsandri” în special prin Popan, de 7 ori, și Istrate, de 5 ori, dar și prin Sîrbu, autoare a 3 goluri, Biro, Juravle și Voicu – cu câte două fiecare, respectiv Kovacs, cu un gol.

Cele 3 puncte au fost adjudecate la Baia Mare de Răcar, Bobu, Sîrbu, Istrate, Voicu, Biro, Popan, Juravle, Senciuc, Ludvig, Țurlea și Kovacs, toate cu minute jucate.

CSU Universitatea de Vest Timișoara beneficiază de un lot mai restrâns numeric față de cel din campionatul trecut, antrenorului Sorinel Voicu răspunzându-i în general la apel 12 handbaliste la antrenamentele desfășurate în Sala UVT din zona Popa Șapcă, și cel mult 14, totul și pe fondul dificultăților de ordin financiar și material întâmpinate de unica reprezentantă a capitalei Banatului pe semicercul divizionar feminin, în cazul indemnizațiilor și chiar și al echipamentului.

Sunt peste zece sezoane de când urmașa marii ”U”, ex-campioană a țării ani la rând pe semicercul fetelor și câștigătoare a Cupei României, se zbate cu o infimă susținere în mediocritatea catacombelor seriei vestice a eșalonului secund, în ultimele ediții ca unică formație feminină de pe Bega. 

Urmează o pauză competițională de două săptămâni, CSU UVT urmând a primi pe 5 octombrie vizita lui CSU Reșița, în etapa a IV-a din Seria D în Divizia A, și a juca la finele primului tur dintre cele patru pe 12 octombrie la CSM Târgu Mureș.

Ultimele rezultate din seria vestică a ligii secunde de handbal fete, programul viitor și clasamentul, pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal.

The post CSU Universitatea de Vest Timișoara învinge la Baia Mare appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*