CSU UV Timișoara, severă corecție acasă în penultimul joc cu o echipă din zona 1-6 în acest sezon

Cu șansa a doua în fața vicecampioanei naționale la zi SCM U Craiova, voleibaliștii lui CSU UV Timișoara au pierdut în această după-amiază pe teren propriu în 3 seturi în cadrul antepenultimei etape a sezonului regular, pe o linie dreaptă spre finele returului în care sâmbătă seară vor juca la Baia Mare cu Știința Explorări iar apoi luni din nou acasă cu gălățenii, ocupanți ai podiumului.

CSU UVT a pierdut a 7-a oară cu 0:3 acasă în sezonul regular, alte 3 fiind cu 1:3, în ordine cu CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, ”U” Cluj și Steaua

CSU UVT a pierdut a 7-a oară cu 0:3 acasă în sezonul regular, alte 3 eșecuri fiind cu 1:3, în ordine cu CSȘ2 CNE UKRO Baia Mare, ”U” Cluj și Steaua

 

Așadar 3 meciuri în 6 zile…

Timișorenilor anul trecut în Divizia A2 Vest le-a fost de fiecare dată peste mână să țină pasul în duelurile din sezonul regular grupărilor consacrate ale elitei, câștigând o singură dată în primele 19 etape și atunci în returul la Baia Mare în dauna nou-promovaților penultim clasați de la CSȘ2 CNE UKRO, iar în total numai 6 seturi, fără ca datele problemei să se modifice astăzi de la ora 17 în partida cu craiovenii, descinși pe Bega cu obiectivul de a-și asigura și matematic prezența înainte de termen în prima grupă valorică a locurilor 1-6.

Pe podiumul precedentelor 3 ediții ale elitei și chiar campioni ai țării în 2016, cei din Craiova parcurg poate cea mai puțin avântată campanie a lor din ediția 2011-2012 încoace, dar chiar și așa s-au desprins categoric pe terenul codașei, asigurându-și astfel locul 6 și calificarea înainte de limită în play-off, reușită bifată recent și de ocupanții pozițiilor 4 și 5, CSM București și campionii din Zalău.

Vizitatorii se aliniau la Timișoara după o primă sincopă în urma unei serii de 5 victorii în A1 de la reluarea returului pe 12 ianuarie 2018, liderul CSA Steaua întrerupându-le în weekend invincibilitatea din noul an în campionat printr-o răsturnare de scor în Bănie, de la 1:0 la 1:3, seturi adjudecate pe muchie de bucureșteni, la 25, 24 și 22.

Mai detașat au decurs lucrurile astăzi, în etapa cu numărul 20, SCM U Craiova semnând a patra victorie în deplasare din 2018 dar și cea de-a patra la zero în noul an. Începea printr-un victorios 0:3 în capitală pe terenul nou-promovatei Dinamo și se mai impunea identic la Cluj respectiv acasă cu CS Știința Explorări, ceva mai mult de furcă având într-un 3:1 pe teren propriu cu campionii din Zalău dar și cu același scor la Dej, unde Unirea a condus inițial la seturi.

Astăzi, oaspeții cu voleibaliști de peste hotare în sextet nu le-au dat nici o șansă galben-albaștrilor, care n-au putut deloc conduce pe tabela de marcaj în primele două seturi. Oltenii au dat tonul, 2:5, 4:11, 13:17 și 14:22, ”universitarii” salvând o minge de set dar nu mai mult, 17:25 în 22 de minute de joc efectiv.

Galop craiovean în cel de-al doilea, 1:4, 6:12, 7:16, 8:19, 11:23 și 12:25 în 20 de minute de joc efectiv, doar în debutul celui de-al treilea fiind timișorenii la conducere, cu 4:2, 5:3 și 6:4, scor de la care vizitatorii au răsturnat decisiv situația, 6:7 și desprindere, 21:25 după alte 26 de minute de joc efectiv. Meci cu ocazia căruia antrenorul-jucător al bănățenilor, Sorin Schiesz, a evoluat împotriva uneia dintre grupările pe la care trecea în cursul carierei.

A fost penultima partidă a ”universitarilor” de pe Bega în compania unor adversari din zona 1-6 în cursul acestui sezon, 0:3 în 68 de minute de joc efectiv, la o oră și 13 minute de la startul întâlnirii. Ultima de această factură va fi tot acasă, luni de la ora 17, cu a treia clasată, pe podium în urma steliștilor și ploieștenilor, și anume Arcada Galați, care va întreprinde așadar un tur sud-vestic, dat fiind că va juca și sâmbătă seară de la ora 18, tocmai la Craiova, cu SCM U. Până una alta bănățenii vor evolua și sâmbătă de la ora 18, în Maramureș, la a noua clasată, CS Știința Explorări Baia Mare, viitoare oponentă și în play-out-ul zonei 7-12.

Clasamentul actualizat și programul etapei începute ieri respectiv de la finele săptămânii în curs, pe coloana datelor tehnice. 

 

The post CSU UV Timișoara, severă corecție acasă în penultimul joc cu o echipă din zona 1-6 în acest sezon appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*