Cu 4 titulari în eșecul de vineri și Munteanu revenit, ACS Poli întoarce scorul până la pauză: 2-1 cu ACS Ghiroda

Pe un gazon moale și pe alocuri greu al arenei Electrica, prim-divizionara ACS Poli a mai jucat un meci amical în această iarnă și după reluarea returului în Liga 1, la 4 zile după eșecul acasă cu FC Voluntari și înaintea primirii duminică a ieșenilor de pe locul 7, răsturnând scorul până la pauza partidei de astăzi de la ora 15 cu nou-promovata timișeană ACS Ghiroda, aflată cu două săptămâni și jumătate înaintea startului sezonului de primăvară în Liga 3.

Astăzi, la o săptămână după primul antrenament condus la prim-divizionara alunecată între timp pe locul 10, Leo Grozavu s-a familiarizat mai mult cu valențele în joc ale noilor săi elevi și sub forma unei partide de verificare pentru care a optat în urma înfrângerii cu ilfovenii, bun prilej pentru a-i oferi golgheterului din efectiv, Munteanu, primele minute în teren după revenirea acestuia în urma unei accidentări, mijlocașul reprezentând o piesă de rezistență a trupei de pe ”Dan Păltinișanu”, absent doar în deplasările la Giurgiu și Cluj din sezonul regular.

Pe lângă Munteanu, care n-a putut fi convocat în primele două meciuri oficiale din 2018 iar astăzi a jucat până la pauză, Grozavu a mai apelat din start lângă Gara Mică și la alți 5 jucători pe care nu-i titulariza la debutul său acasă pe ”Dan Păltinișanu”, și anume pe portarul Smaranda, fundașii centrali Khubutia și Bocșan, respectiv Enescu și Bîrnoi, ultimul, intrat la 2-2 contra ilfovenilor, în minutul 85, pe când apărătorul georgian și noua achiziție Enescu rămâneau în weekend între rezerve.

Dintre titularii de vineri, au început și astăzi doar Ciucur, dar ca fundaș dreapta, poziție în care a mai fost titularizat de 4 ori în sezonul regular, precum și Șeroni, însă ca fundaș stânga, respectiv Zaluschi și Velcotă.

Noutatea absolută în 11-le de start a reprezentat-o atacantul argentinian Esteban Ciacchieri, o variantă sub formă de împrumut până în vară de la AFC Botoșani, care îl avea cooptat sub aceeași formă din fotbalul sud-american, tocmai vârful egalând cu un șut din careu după ce tânărul crescut în umbra arenei ”Dan Păltinișanu”, Dincă, deschidea scorul în contul oponenților din liga a III-a în minutul 15.

Cristian Bocșan a marcat golul victoriei timișorenilor cu o lovitură de cap, 2-1 la pauză, moment în care Grozavu a efectuat primele 3 înlocuiri, ca noutate revenind în cadru un fundaș crescut de club și preluat vara trecută de CSM Lugoj, Harald Fridrich, precum și un fundaș sârb testat fără succes. ACS Poli a mai beneficiat apoi de 4 schimbări și pe parcursul părții secunde, inclusiv un mijlocaș reșițean în vârstă de 18 ani, juniorul Adrian Hohlovici.

Avea să rămână 2-1 (2-1), gruparea din Liga 1 trecând tot la limită și pentru a doua oară în această iarnă de ACS Ghiroda, după un 1-0 (1-0) semnat de Oprea în chiar prima partidă amicală jucată de ACS Poli în 2018, pe 20 ianuarie, după revenirea din cantonamentul brașovean. Comparativ însă cu respectiva testare, ambele formații și-au schimbat între timp antrenorii, Ionuț Popa și Ilie Rotariu renunțând la posturi la începutul acestei luni.

Leo Grozavu a preluat timona și și-a reconsiderat între timp estimările în ceea ce privește componența efectivului în comparație cu aprecierile făcute cu ocazia prezentării sale oficiale, printr-o reevaluare pe baza unei mai bune cunoașteri a lotului în săptămâna scursă între timp, dându-i indirect dreptate predecesorului său prin a căuta un ac rătăcit în carul cu fân, necesar în compartimentul ofensiv. Argentinianul a fost utilizat integral în amicalul programat inițial pentru ora 16 și ACS Poli n-ar avea pare-se de ales decât să-și completeze linia de atac fie și pe baza unei frugale estimări, Ciacchieri sosind cu o zestre de 11 apariții pentru prim-divizionara din Moldova, fără a fi marcat însă în 411 minute jucate.

Mai mare a fost însă numărul jucătorilor implicați în înfrângerea de vineri care n-au figurat în amicalul de astăzi, și anume portarii Straton și Curileac, Străuț, Melinte, Vașvari, Neagu, Croitoru și Popovici dintre titularii din weekend respectiv Doman și Artean dintre cei introduși începând de la pauză. Timișorenii vor juca duminică seară de la ora 18 cu vizitatorii din Iași, învingători în meciurile oficiale din 2018, iar apoi în deplasare la Craiova, la încheierea returului.

În tabăra divizionarilor C, Alexandru Albert, asistat de Sandu Chiu și Mihai Goldan, au preluat frâiele lăsate de Ilie Rotariu, iar ACS Ghiroda a inclus deja în garnitură câțiva tineri cooptați între timp de la formații locale din eșaloane superioare.

ACS Poli: Smaranda – Ciucur (min. 72, Cochințu), Khubutia (72, Holovcici), Bocşan (46, Grulovic), Şeroni (46, Fridrich) – Zaluschi, Enescu (63, Oprea) – Munteanu (46, Kayondo), Bîrnoi, Velcotă (76, Buga) – Ciacchieri.

ACS Ghiroda: Gakos – Semeniuc, Lazăr, Gavriluță, Ciobanu – Dincă, Constantin Popa, Mancaș, Hoțca – Totic, Neamțu.

Au mai jucat la învinși Pop, Mașniță, Saizu și Berivoiescu.

The post Cu 4 titulari în eșecul de vineri și Munteanu revenit, ACS Poli întoarce scorul până la pauză: 2-1 cu ACS Ghiroda appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*