Cu Bărbuț titular și Buzan marcator, crescut de Florin Filip la LPS Banatul, CS U Craiova 2 se desprinde după pauză de juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara

Centrul Național de Pregătire Timișoara a debutat meritoriu la nivelul divizionar de seniori dar n-a putut anihila handicapul de vârstă în fieful ”satelitului” prim-divizionarei CS U Craiova, care, inclusiv cu Cristi Bărbuț în teren, s-a desprins după pauză și a învins cu 2-0 (0-0), scorul final fiind semnat de un fost junior al lui LPS Banatul, Lucian Buzan, îndrumat de Florin Filip până în urmă cu două sezoane, la vârsta de 16 ani.

Lucian Buzan

Unul dintre meciurile rundei inaugurale în Seria a IV-a din Liga 3 a opus astăzi de la ora 18 două garnituri care n-au evoluat în sezonul trecut în grupa vestică, gazda CS U Craiova SA 2 debutând cu un succes conturat după pauză pe ”Extensiv”, prin golurile rezervei nouar Angelo Iuga în minutul 49 și ex-timișoreanului Buzan în minutul 85, juniorii de 2000 și 2001 de la Centrul Național de Pregătire trebuind să se recunoască învinși, dar în urma unei evoluții totuși apreciabile.

Gazdele craiovene, la pupitrul tehnic cu Corneliu Papură și Tiberiu Lung, au luat debutul stagiunii cât se poate de în serios și au apelat inclusiv la câțiva recruți din lotul prim-divizionarei oltene din zona play-off, ca de exemplu ex-timișoreanul Cristi Bărbuț, din generația 1995, dar și portarul Miodrag Mitrovici, din generația 1991, ante-menționatul Lucian Buzan dar și Raul Hreniuc.

De fapt, CS U Craiova SA 2 s-a aliniat cu 3 juniori titulari de 1999 și unul de 2000, comparativ, CNP Timișoara apelând în exclusivitate la cei din garnitura crescută la Centrul de Excelență, din 2000 și chiar 2001.

Implicit, oltenii au dominat pe alocuri chiar și clar disputa din etapa I, creându-și ocazii de gol, însă juniorii timișoreni au rezistat fără a primi vreunul până la pauză, portarul Dobre remarcându-se prin 4 bune intervenții.

În replică, ”Centrul” și-a creat două-trei situații favorabile în plan ofensiv, dar nu ocazii clare, însă ”satelitul” Craiovei a punctat de fiecare dată din acțiune, mai întâi în minutul 49 după o greșeală colectivă a vizitatorilor, iar spre final după o greșeală individuală a lui Țiereanu.

Gazdele s-au impus în alcătuirea Mitrovic (n. 1991) – Borta (1999), Ion (1998), Hreniuc (1997), Petre (1997), Enache (1999), Vasile (1998), Buzan (1999), Bărbuț (1995), Popescu (1998), Mihăilă (2000), pe parcurs mai intrând șeptarul Trocan (1995), marcatorul nouar Angelo Iuga (1997), Frăsinescu (1998).

Rezerve: Dica (1998), Gulie (1999), Dinu Costin (1999), Trincă (1999).

Cristian Petcu, antrenor al juniorilor timișoreni care până în primăvară au apărut numai în dispute juvenile iar unele de numai 80 de minute la categoria de vârstă ”B”, a spus după meci că ”am avut o prestație bună pentru debutul la nivelul Diviziei C, în condițiile în care sportivii noștri mai au încă 2 ani de juniorat. Sunt mulțumit de jocul pe care l-au făcut și vor avea foarte, foarte mult de câștigat prin a evolua la nivel divizionar, de seniori, vor avea ocazia de a progresa foarte mult”.

Fără Peter, accidentat, iar cu Lazăr acuzând unele probleme medicale și fiind înlocuit încă din prima parte, Centrul Național de Pregătire a pierdut în componența: Dobre – Jurj, Goța, Țiereanu, Stoianovici – Lazăr (40, Casian), Coroiu (70, Bănceanu), Trip (55, Kovari), Chera, Burghele, Șimăndan (78, Talpoș).

Rezerve: Pădure – Pițigoi, Popa.

The post Cu Bărbuț titular și Buzan marcator, crescut de Florin Filip la LPS Banatul, CS U Craiova 2 se desprinde după pauză de juniorii Centrului Național de Pregătire Timișoara appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*