Cu porcii la control! În cel puțin 15 localități din zona Lugoj – Făget se efectuează analize trichineloscopice

Cabinetele medicale veterinare din estul județului Timiș sunt pregătite să întâmpine valul de solicitări care se anunţă până la Crăciun, pentru efectuarea analizelor trichineloscopice, ce se efectuează la porcii sacrificaţi.
În Lugoj, principalul cabinet care efectuează aceste testări ale cărnii este cel al doctorului Cristian Oros, de pe strada Traian Vuia.

Unitatea are următorul program: luni – sâmbătă, între orele 9 – 16, iar duminica, între 9-12. Cabinetul este deschis zilnic până în data de 23 decembrie, când programul este de la 9 la 14. Tariful pentru o probă este de 25 lei, la fel ca anul trecut.

”Recomand oamenilor să vină să efectueze aceste analize, pentru că au existat destule cazuri în zonă, când carnea a fost infestată şi oamenii s-au îmbolnăvit de trichineloză. Dacă e lume multă, vom rămâne şi peste program”, ne-a declarat dr. vet. Cristian Oros.

Datorită proble­melor create de pandemie, momentan, cabinetul din cartierul Micro IV nu va efectua analize. La Făget vor funcţiona două unităţi, ambele în apropierea Pieţei Agroalimentare.

În zona Lugoj – Făget, se mai fac analize trichineloscopice, de către medicii concesionari şi la Găvojdia, Herendeşti, Margina, Criciova, Fârdea, Belinţ, Tomești, Chizătău, Darova, Mănăștiur, Traian Vuia, Racovița, Ohaba Forgaci Coșteiu și Dumbra­va.

Articolul Cu porcii la control! În cel puțin 15 localități din zona Lugoj – Făget se efectuează analize trichineloscopice apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*