Cu suspendați, ACS Poli revine la Ploiești după 48 de zile pentru a vizita ”lanterna roșie”. Ionuț Popa: ”Această Comisie trebuie să-și dea imediat demisia!”

Prim-divizionara de fotbal a Timișoarei se pregătește de cea de-a doua deplasare din returul sezonului regular dar totodată a doua în campionatul în curs și pe arena ”Ilie Oană” din Ploiești, unde pe 19 septembrie înregistra întâiul eșec după nu mai puțin de 6 etape, 1-0 semnat tocmai în prelungiri de FC Voluntari, anunțând alte 3 înfrângeri ulterioare la zero în contul lui ACS Poli.

Din nefericire pentru fotbalul românesc în versiunea sa inadecvată din mileniul III, nu doar gruparea ilfoveană FC Voluntari și cea nou-promovată ASC Juventus București au fost sau încă sunt nevoite să organizeze pe o altă arenă meciuri considerate pe teren propriu, la acest capitol mai intrând de exemplu dintre prim-divizionare vicecampioana FCSB, CS U Craiova ori cealaltă nou-promovată, din Sfântu Gheorghe, dar pur și simplu acestea sunt realitățile, vorba aceea, cităm din memorie, într-o țară tare prost făcută, în care căcații cântă-n loc să pută.

În tur, ACS Poli – Juventus București se încheia 2-1, Munteanu marcând în minutul 9 iar Mailat în minutul 69

În principiu, a juca în deplasare pe un teren de fapt neutru ar putea constitui un avantaj favorabil grupării vizitatoare, ceea ce n-a fost probat până la capăt în precedenta descindere a bănățenilor în Prahova, pentru duelul cu ilfovenii, care smulgeau toate punctele la potou, în prelungiri, prin golul lui Tudorie.

Și totuși, revenirea la Ploiești ar trebui să le confere încredere timișorenilor, mai ales că formațiile gazdă nu s-au prea descurcat în acest început de retur, obținând doar 6 victorii în 21 de partide, pe când alte 6 întâlniri s-au încheiat la egalitate iar chiar nouă au fost adjudecate de oaspeți.

Gazdă a bănățenilor este nimeni alta decât ”lanterna roșie” a ierarhiei, o grupare parcă predestinată să revină în cel mai scurt timp la nivelul de unde surprinzător și detașat promova în primăvara acestui an, Juventus București preluând ultimul loc în Liga 1 încă după runda inaugurală a ediției în curs și păstrându-l cu doar două excepții, tocmai înainte și după deplasarea pierdută în tur cu 2-1 la Timișoara, adică în etapele a III-a și a IV-a, cât a fost penultima.

Este vorba despre o codașă care n-a învins deloc în tur și care încă nu s-a impus în deplasare în Liga 1, deținând o unică victorie în 16 apariții și doar 9 goluri înscrise, ceea ce înseamnă cu alte cuvinte că ”lanterna roșie” cu greu a marcat câte un gol la fiecare două etape.

Pe de altă parte, prin prisma celor mai recente rezultate, Juventus trece prin cea mai bună pasă de la promovare, izbutind în premieră să nu piardă în două apariții succesive în Liga 1, după triumful premieră cu 2-1 (1-1) cu Sepsi la Ploiești semnând un 0-0 în deplasare la Voluntari, etapa trecută. Bucureștenii au câștigat așadar prima reprezentație considerată acasă în retur iar în plus s-au impus totuși și în deplasare, ridicând astfel la 3 numărul partidelor consecutive fără eșec, 1-2 (0-1) la Brăila cu Dacia Unirea, în 16-imile Cupei României, ceea ce le-a adus în cale o altă ieșire în optimi, la Sibiu.

Ultimul eșec al codașei s-a consemnat la startul returului, cu 3-0 la Dinamo, după două verificări fără înfrângere în jocurile amicale ale pauzei competiționale, 2-2 cu Astra și chiar 7-0 cu cei din Oltenița, semn că nou-promovata preluată din cursul turului de Marin Barbu, după promovarea semnată de Daniel Oprița, care își dădea demisia în urma eșecului din etapa a 7-a cu 1-2 la Ploiești în fața lui FCSB, începe să dea oarecare semne de viață.

Și totuși, bilanțul la Ploiești al bucureștenilor este sărăcăcios, 0-3 cu Dinamo, 0-0 cu FC Voluntari, 0-1 cu CS U Craiova, 1-2 cu FCSB, 2-2 cu CSM Politehnica Iași, 0-2 cu AFC Botoșani, 1-1 cu Gaz Metan și cel mai recent 2-1 cu Sepsi, în total 8 1 3 4 6-12 și 6 puncte, ceea ce spune multe. Iar în deplasare, două prime eșecuri cu 2-1, urmate de un 1-1 la Chiajna în etapa a șasea și alte 4 înfrângeri la zero, stopate weekend-ul trecut prin draw-ul alb de pe ”Anghel Iordănescu” din Voluntari, unde Barbu s-a axat pe Drăghia – Călințaru, Wallace, Benga, Dima (73, Petre) – Mihăescu, Sesar – Zaharia, Băjenaru, Carabela – Măzărache (89, Țîră), în vreme ce Stoian, Beța, Morariu, Neacșu și Stoenac au rămas pe banca de rezerve. Nume care nu spun multe, cu unele modificări față de garnitura victorioasă contra celor din Sfântu Gheorghe, contra cărora Wallace da Silva și Simon Măzărache răsturnau fericit scorul de la 0-1. Iată pentru conformitate și formula victorioasă contra covăsnenilor, și anume Drăghia – Călințaru, Wallace, Benga, Carabela – Mihăescu, Bărbulescu – Zaharia, Sesar, Petre – Măzărache, mai intrând Băjenaru, Cazan și Neacșu, doar Bărbulescu și Petre fiind cei care n-au mai intrat apoi în primul ”11” și la Voluntari, înlocuiți cu Dima și Băjenaru.

ACS Poli a pendulat în schimb în deplasare de la un victorios 1-0 la Chiajna în runda de debut din iulie la un dezastruos 7-0 pentru FCSB în prima ieșire din retur, în care, pe Arena Națională, a încasat tot atâtea goluri câte luase în primele 7 descinderi afară în tur, bilanțul timișorenilor pe alte terenuri fiind 8 3 1 4 6-14. Bănățenii sunt oarecum totuși în grafic, peste pozițiile avute în aceeași perioadă a sezonului în precedentele două campanii, astăzi pe locul 9, la numai 3 puncte de ultima clasată în play-off, cu mențiunea că pentru elevii lui Popa se anunță în curând ”dubla” cu trupe din zona pozițiilor 1-6, pe Bega venind AFC Botoșani, după care urmează ieșirea în Dobrogea, la campioana FC Viitorul.

Dar iată ce a spus antrenorul principal Ionuț Popa vineri la amiază în perspectiva deplasării de luni la ora 20,45: ”Normal că ne punem speranțe în acest joc, dorim să reînnodăm firul rezultatelor pozitive și în acest sens am încredere că toți jucătorii vor face absolut tot posibilul să fim mulțumiți de ei, de atitudinea lor, ca determinare, ca evoluție a lor. Indiferent că ne lipsesc doi, trei, patru, cinci jucători, ceilalți au obligația de a juca pentru echipă, pentru ei, au obligația de a face în așa fel încât să simtă că avem încredere în ei, că au posibilități, că sunt obligați, efectiv obligați să obțină rezultate, căci este munca lor și nimeni n-o calcă în picioare. E o poziție fermă a noastră, a conducerii tehnice vizavi de acest lucru, expusă jucătorilor în această ultimă săptămână, când le-am explicat că orice s-ar întâmpla la echipă noi avem mare încredere în ei și la rândul lor să aibă încredere pentru că numai așa putem să răzbatem”.

”Jucăm la o echipă care a crescut în ultima perioadă, a evoluat bine, a obținut și rezultate, dar cred că în condițiile în care dacă echipa noastră joacă bine, putem să ne gândim la un rezultat pozitiv. Rezultatul bun aduce o liniște, o atmosferă, și cred că am trecut peste această pasă neagră, se întâmplă așa ceva, vedeți!, și la alte cluburi, să nu mai spun de perioada mai grea, mai proastă, a celui mai bun club din lume, Real Madrid, așadar sper să trecem mai repede peste ea, să fi trecut peste ea, și am obținut în ultimele două partide oficiale două victorii, așa încât ne putem aștepta la o victorie și în meciul de luni”.

”Nu avem ce face! Asta e situația… Avem 2 suspendați, pe Crețu și Soljic, și în continuare unii accidentați, dar repet, mizez pe cei care intră în echipă, și mă bucur că a revenit Artean, mă bucur foarte mult că a revenit și Gabi Cânu, așa că pot să fac o echipă care să aibă pretenții și în condițiile în care mai lipsește un Șeroni, Crețu, Drăghici. Străuț face parte din lot și poate chiar va evolua, vom vedea în funcție de cum merge jocul…”, a mai explicat Popa.

Întrebat despre demisia anunțată de președintele clubului, Popa a răspuns: ”Eu nu o recepționez nici cum, domnul Drăgoi a fost și ieri la club, e președinte până – știu eu – la sfârșitul sezonului din această perioadă de an, e alături de noi, suntem același grup, eu știu că a trecut prin momente grele, cu nereușita la alegerile LPF, dar asta nu-l împiedică să rămână alături de noi, să fie același coleg care a fost tot timpul, cu echipa. N-am discutat cu dumnealui, dar știu că întotdeauna când nu reușești în viață, ai momente de regret.”

În privința marcatorului golului victoriei contra Astrei, ”nu știu care e exact mersul viitor al lucrurilor, păcat dacă îl pierdem pe Mailat, dar el, din discuțiile purtate cu jucătorul, și eu, și conducerea, și primarul, ieri am avut chiar și o discuție dublă cu el, și eu și Rică, el își dorește foarte mult să rămână la Poli. Mă gândesc că aici ar fi rampa lui de lansare, să rămână la Poli, cel puțin până la vară, dar asta nu depinde pare-se numai de el, ci de cei 2 impresari. Este o situație neverosimilă în care în fotbalul românesc nu prea avem jucători, antrenori de valoare, să zic așa, dar avem impresari de valoare, care rezolvă situația jucătorilor…”

”Sigur, cu certitudine spun că el n-a pornit situația, n-a plecat de la el, ci de la impresarii lui. Sigur că da, e posibil să i se ofere un contract mai mare, îmbunătățit! Tot aud acum toată lumea că zice de situația extraordinară de la club, am tot auzit, dar Poli are datoriile eșalonate, are certificat zero, așa că nu știu de ce toată această tevatură. Poate că n-au fost bani mărunți, au fost doar banii mari, însă nu-i o problemă, doar că atâta ne văităm că, mă rog…”, a mai spus Popa.

”Dacă se ia în considerare acest lucru, în care duminica au băgat ei memoriu și Comisia rezolvă în favoarea jucătorului și a impresarilor, atunci această Comisie trebuie să-și dea imediat demisia, căci nici unde în lume duminica nu e zi lucrătoare, nicăieri! Bun, la noi și vinerea e nelucrătoare, și sâmbăta, și luni, și marți, dar… Repet, această Comisie trebuie dată în judecată, să-și dea demisia, mai ales că au mai fost cazuri de acest gen. Exemplu, Brandan, care dimineața și-a depus memoriu, iar după-amiaza a primit banii, și n-a fost declarat liber de contract. Comisia trebuie să se trezească și să vadă realitatea, să ne dea răspuns, de ce așa și nu așa. De 10.000 de ori Comisia a prelungit cazul, ori dacă era un caz simplu nu-l prelungea, și atunci, ca să-ți dea după atâtea prelungiri un răspuns negativ, undeva mi se pare că lucrurile nu sunt în regulă. Nu sunt în regulă! Repet, avem un caz Brandan. Poli este mai tentantă acum pentru Mailat pentru că la Poli joacă, la Steaua nu va juca, nu are în locul lui. Coman, Man, Benzar, și mai sunt câțiva tineri, nu poate să joace în locul lor! El mă întreabă doar dacă mai poate juca, de vânzare n-am vorbit…”

Ionuț Popa a vorbit și în perspectiva duelului timișorenilor cu FCSB în Cupa României, în optimile de la finalul acestei luni, admițând… ”Trebuie să recunosc, Steaua este singura echipă care face performanță cu adevărat în fotbalul românesc, e singura care face performanță, pe când celelalte, unele încearcă, iar din această cauză trebuie lăudată, cu investitorul ei care încă mai bagă bani, și scoate bani, scoate, scoate, bravo lui!, dar și bagă bani, căci astfel a adus cei mai buni jucători, cu bani i-a adus.”

Cât despre înlocuitorul lui Drăgoi, Popa a răspuns și altei întrebări venite dinspre ”centru”, prin vocea lui Călin Păltinean: ”Tu întotdeauna îmi pui niște întrebări, așa, trebuie să gândesc eu și pentru unul, și pentru altul, și dacă nu răspund la întrebare, faci pe supăratul. Eu știu cine va fi președinte, cum va fi președinte!? Atât Drăgoi, cât și Birlică și Neaga au făcut lucruri bune la acest club…”

Etapa a 17-a în Liga 1 demarează astăzi cu partidele AFC Botoșani – FC Voluntari, de la ora 18, și Astra – CS U Craiova de la 20,45, continuând sâmbătă, duminică și luni, când, tot de la 20,45, Ploieștiul va găzdui duelul București – Timișoara.

The post Cu suspendați, ACS Poli revine la Ploiești după 48 de zile pentru a vizita ”lanterna roșie”. Ionuț Popa: ”Această Comisie trebuie să-și dea imediat demisia!” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*