Cu un pas în finala CEV Cup, CSM Volei-Alba Blaj trece la zero și de lugojence

CSM Lugoj a abordat în această după-amiază o serie de 4 partide în nici două săptămâni prin a bifa deplasarea de pe acest tronson final al sezonului regular, tocmai pe terenul vicecampioanei CSM Volei-Alba Blaj – foto pag. I, învingătoare marți la zero la Bacău în manșa I a semifinalelor CEV Cup, a doua întrecere ca importanță a cupelor europene, triumf la zero bisat de ardelence și de la ora 17 în deschiderea antepenultimei etape a returului.

Finalistă anul trecut la București în CEV Champions League, CSM Volei-Alba Blaj a făcut un pas uriaș și spre cel de-al doilea ultim act continental în două întreceri diferite, de astă dată CEV Cup, prin a dispune marți la pas pe Bistrița de CS Știința Bacău, cu 0:3, pe seturi la 12, 16 și din nou 16, în numai 67 de minute.

Trei zile au mai trecut, iar înaintea returului cu moldavele, programat marți 5 martie la Sibiu, ex-campioana din Blaj s-a impus și în fața lugojencelor, care în ultima rundă din februarie au stat, fără meci în mână de pe 16 ale lunii trecute, un 0:3 victorios la Galați.

Cu prezența în play-off ca și asigurată, probabil de pe locul 5 dacă Dinamo nu va izbuti vreo surpriză pe 10 sau 16 martie acasă cu voleibalistele din Blaj sau la Târgoviște, CSM Lugoj n-a făcut însă astăzi față asaltului ardelencelor în sala ”Timotei Cipariu”.

Unde Uglesa Segrt a revenit din nou cu timișencele, după ce a activat cu succes în prealabil în staff-ul tehnic al formației din Blaj, dominantă pe linia victoriilor fără excepție din actualul sezon regular, în care n-a cedat seturi mai deloc.

N-a fost cazul nici în această după-amiază, una scurtă ca reprezentație la fileu, triumf într-o oră și 8 minute, cu un crescendo final, ultimele 5 puncte consecutive: 25:18, 25:17, 25:14.

Elevele lui Darko Zakoč au tranșat setul inaugural în 21 de minute de joc efectiv, bănățencele opunând cea mai mare rezistență până la un anumit punct în setul secund, abordat fără prolifica trăgătoare Kocic, în componența Jakic, Roman, Babic, Dinic, Balintoni, Petra, cu Vukomanovic libero.

De partea cealaltă, rotind și rulând efectivul între cele două semifinale continentale ale prim-divizionarelor din Carpați, CSM Volei-Alba a abordat setul secund cu Aleksic, Zhidkova, Karakasheva, Rus, Cirovic și Delros ca libero, intrând și Onyejekwe încă de la primele mingi, și a preluat frâiele de la 3:4 la 9:5 mai ales pe atacurile lui Karakasheva, detașându-se la 25:17 în 24 de minute de joc efectiv.

Gazdele au câștigat primele puncte și în setul 3, de fapt ultimul și cel mai dezechilibrat, în care n-au mai cedat apoi avantajul, distanțându-se încet și sigur de la 7:3 și încheind socotelile după 20 de minute, 25:14. În total, 65 de minute de joc efectiv…

Ioana Baciu, vioară întâi marți la Bacău, cu 22 de puncte, a semnat cele mai multe și astăzi în campionat, 15, completată de la învingătoare în special de Karakasheva, cu 10, pe când Babic și Dinic au punctat câte 8 pentru bănățencele la care au mai jucat și Cauc respectiv Albăstroiu.

Un rezultat în limita așteptărilor, conform decalajului valoric: 3:0.

Pe de altă parte, bănățencele au încheiat deplasările dinaintea fazei locurilor 1-6, așteptând 3 meciuri acasă până la mijlocul acestei luni, vinerea viitoare cu CSM Târgoviște iar pe 12 și 14 martie, marți și joi, cu aceeași CS Știința Bacău, mai întâi în sferturile Cupei României, pentru un loc în Final4, iar apoi în Divizia A1, la finele returului.

Ulterior, în play-off-ul cu 3 etape intermediare, lugojencele vor mai avea câte 5 apariții în compania fruntașelor în perioada 23 martie – 13 aprilie respectiv 20 aprilie – 8 mai, de menționat fiind și că turneul final al Cupei României va avea loc în 14-15 mai la Alexandria.

Dată până la care clubul din Blaj va fi intrat poate în posesia trofeului european din CEV Cup, în care CSM Volei-Alba va sări la fileu în finala în fața italiencelor de la Yamamay e-work Busto Arsizio, câștigătoare cu 0:3 în deplasare la Bekescsaba în manșa I de zilele trecute a semifinalei cu Swietelsky, preluată în această iarnă de Bogdan Paul.

O treaptă mai sus, în competiția europeană numărul 1 a cluburilor, Champions League, campioana CSM București a încheiat parcursul în faza grupelor prin cea de-a 5-a înfrângere consecutivă, 1:3 acasă cu Fenerbahce Istanbul, cu Zoran Terzic pe banca tehnică, eșec după un unic triumf în prima rundă din noiembrie, în Polonia. Astfel, câte 3 formații din Istanbul și Italia au pătruns în sferturile de finală, precum și Dinamo Moscova respectiv Allianz MTV Stuttgart, în vreme ce printre cele 12 echipe care n-au continuat traseul încă șase s-au ales cu o singură victorie, și anume cea vecină din Bulgaria, Maritza Plovdiv, respectiv din Polonia, din Lodz și Police, precum și din Minsk respectiv Franța, din Beziers și Cannes.

Clasamentul actualizat în Divizia A1 de volei feminin înaintea completării rundelor finale 16-18 din retur, pe coloana datelor tehnice (foto: ziarulunirea.ro)

The post Cu un pas în finala CEV Cup, CSM Volei-Alba Blaj trece la zero și de lugojence appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*