Cu un punct din ultimele 12, ASU Politehnica la Satu Mare. Olimpia, 4 goluri acasă. Andone: ”Au schimbat ideea de bază a echipei”. Taub: ”Prefer să jucăm mai puțin bine dar să învingem” Plămadă: ”Anul trecut au pus presiune foarte mare acasă pe adversari”

Calificată ieri după-amiază în 16-imile Cupei României după succesul la limită dintr-un penalty pe final pe terenul divizionarei D din Biled, ASU Politehnica are în față deplasarea de sâmbătă de la ora 11 la Satu Mare, unde Olimpia a înscris doar 4 goluri în cele 4 apariții acasă din actualul sezon, fiind în schimb de notat că alb-violeții au scos balonul din propria poartă în remizele 1-1 cu galben-albaștrii conduși în ediția anterioară tocmai de Bogdan Andone în minutul 2 în turul de pe ”Știința” respectiv în minutul 6 în nord-vest. Iată cum au prefațat astăzi ieșirea antrenorul și 2 jucători…

 

Olimpia a alternat acasă insuccesele cu victoriile la zero în dauna unor oaspeți bine cotați, 1-1 cu Academica dar și 2-0 cu AFC Hermannstadt, 0-2 cu CS Afumați însă și, cel mai recent, 1-0 cu UTA, gruparea sătmăreană fiind câștigătoare sâmbătă la Motru, 0-1 la CS Pandurii Lignitul, eliminată fiind însă ieri din Cupa României, 2-0 la AS FC Universitatea Cluj. 8 este cifra din dreptul secund-divizionarelor eliminate, listă pe care Ripensia se înscria din faza a III-a iar CS Balotești și Sportul Snagov în jocuri directe în aceste zile cu partenere din Liga 2, mai ieșind în plus din cursă și Foresta, Luceafărul, Dunărea, Pandurii – la penalty-uri, 7-5 (2-2, 1-1) la Reșița pentru CSM Școlar, respectiv Sportul Snagov, 2-0 la București pentru Metaloglobus. Iar dacă tot am pomenit de Cupa României, o întrebare retorică, îndreptată spre Comisia de Competiții, legată de ce căuta de exemplu Sportul Snagov, continuatoare a retrogradatei din primăvară CS Metalul Reșița, direct în turul 4 al întrecerii eliminatorii, pe când Ripensia și Știința Miroslava au fost alese să apară deja din faza a III-a, ca două dintre cele 5 nou-promovate, celelalte trei pornind la drum în întrecerea K.O. abia ieri-alaltăieri. În fine…

Revenind la campionatul ligii secunde, Olimpia – ASU Politehnica e un duel între vecine ierarhice, echipe cu câte 13 puncte din 30 posibile, pe locurile 12-11, cu avantajul la golaveraj de partea ”violeților”. Altele erau datele problemei la sfârșitul primăverii și al sezonului trecut, cu Olimpia pe poziția a 9-a, cu 54 de puncte, iar bănățenii pe 15, cu 38. S-au schimbat așadar lucrurile, momentan doar Foresta având mai puține goluri marcate decât cele 7 ale Olimpiei, însă nici ASU nu stă chiar strălucit la acest capitol, numai CS Afumați, CS Balotești, Sportul Snagov și UTA înscriind până acum mai puțin decât cei de pe Bega.

ASU Politehnica s-a descurcat în schimb relativ bine în deplasare, ceea ce e cazul tot cu 6 puncte în cont și pentru sătmărenii pe de altă parte și cu înfrângeri clare afară, 3-0 la Mioveni, 2-0 la Balotești, 5-1 la Călărași 2-0 la Ghermănești, cu Sportul Snagov, intercalate unui debut de campionat cu un 1-0 victorios la București cu Metaloglobus și un identic triumf sâmbătă în Gorj.

 

Meciul direct de la Satu Mare din primăvară se încheia 1-1, Taub egalând în minutul 10, în antepenultima deplasare a ediției trecute, abordată cu Gakos – Motreanu, Mera, Telescu, Taub – Stancu, Teuț (68, Bădăuță), Stancu, Birău (90, Țugui), Nicolescu, Ungureanu (64, Giuricici) și Blănaru, după 1-1 și în tur, când Stancu egala în minutul 52 reușita lui Pană din minutul 2. Iar ASU Politehnica va va mai ieși în această toamnă la Pandurii Lignitul, Sportul Snagov, Suceava, Ripensia și, în a doua rundă a returului, în jur de 9 decembrie, la FC Argeș.

Până acum, violeții au câștigat două jocuri afară, demarând printr-un 3-2 la Brăila, urmat de un 2-0 la Târgoviște pentru Chindia, un alt 3-2 victorios, la Clinceni, dar și 1-0 pentru AFC Hermannstadt și 2-1 pentru CS Afumați, poliști cu un singur punct din ultimele 12 posibile.

ASU are însă ascendentul moral al calificării în Cupa României, spre deosebire de sătmăreni, pe lista calificatelor mai evidențiindu-se printre divizionarele C de exemplu ACS Petrolul 52, cu un 4-1 la Borcea, dar și alte 11 trupe din Liga 2 care merg mai departe, unele clar, CS Afumați cu 4-0 la Balotești, Știința Miroslava cu 5-0 la Focșani, Chindia cu 4-0 la AFC Hărman, UTA cu 4-1 la Sebiș, Academica Clinceni printr-un 3-1 la Alexandria, la fel ca și AFC Hermannstadt, la Galda de Jos, mai anevoios continuând după lovituri de departajare Dacia Unirea Brăila, cu 6-4 (2-2, 1-0) la Liești, CS Mioveni, cu 5-3 (1-1, 1-1) la Petroșani cu ACS Șirineasa, ASA cu 6-4 (1-1, 1-0) la Alba Iulia cu Performanța Ighiu, respectiv FC Argeș, cu 7-5 (2-2, 0-0) la ACSO Filiași.

Șapte meciuri ale etapei a XI-a se joacă sâmbătă de la ora 11 iar AFC Hermannstadt – Ripensia de la ora 15, duminică fiind programat de la ora 15,30 UTA – Pandurii iar luni de la 17,30, CS Mioveni – ASA.

Plămadă, titular în primele 6 etape cu excepția ieșirii la Chindia, iar apoi și în cea de-a opta, 2-2 acasă cu CS Balotești, a spus că ”ne așteaptă o deplasare foarte grea, pe terenul unei echipe bune, care joacă bine mai ales acasă, Satu Mare e un teren foarte greu, dificil, iar și anul trecut Olimpia a pus acolo o presiune foarte mare pe adversari, acum va fi la fel, și în plus vine după ultimele două partide câștigate în Liga 2. Deci, vom avea un meci foarte dificil. E nevoie să abordăm cu un moral bun partida acasă cu UTA și trebuie să abordăm fiecare joc la victorie. Cred că este prima șansă să câștigăm după 4 meciuri în care nu am reușit, este foarte important să remediem greșelile avute și mai ales să avem încredere în noi”.

”Din păcate, nu pot spune că adversarii ne-au dominat sau ne-au creat foarte mari probleme, dar pe neatenții și greșeli s-a făcut diferența, căci dacă ne intrau ocaziile sau marcam primii, cu totul altul era aspectul jocului, cred că terminam altfel dacă marcam și făceam cât mai puține greșeli”, a mai spus Plămadă, adăugând: ”Și ieri terenul a fost foarte greu, dar suntem cu un moral bun și e important că ne-am calificat, iar ușor, ușor devenim o echipă, trebuind să eliminăm greșelile și să jucăm mai bine”.

”Voința a fost o echipă bună, ne-a pus probleme ieri cât a putut, se vede că au avut ocazia să joace de mult timp împreună…”

Carol Taub, omniprezent la start și marcator în deplasările câștigat cu 3-2 pentru 3-1 la Brăila respectiv 2-2 la Clinceni, a remarcat la rândul său că ”e o deplasare dificilă având vedere poziția în clasament, dar sper să câștigăm, suntem în orice caz încrezători și cu un moral foarte bun după calificarea de ieri, așa încât sperăm să obținem cele 3 puncte”.

”Mi-aș dori să marchez și acum la Satu Mare, precum la fiecare meci, iar dacă și reușesc, e foarte bine pentru echipă, dacă nu, să ajut cât pot. În orice caz, luăm fiecare meci în parte și nu ne gândim că ar fi cel cu o etapă, două sau cinci înainte de UTA”.

”Este greu, e dificil, căci am început bine, dar apoi, la fiecare etapă, am început să greșim foarte mult, ceea ce ne-a adus în situația în care suntem acum. Nu contează chiar așa de mult cum joci, dacă nu obții cele 3 puncte. De exemplu am jucat foarte bine aici cu Balotești, însă am pierdut două puncte, și pe toate cele 3 la Afumați, unde, la fel, am jucat foarte bine. Așa că prefer, decât să evoluăm spectaculos și la final să greșim, mai bine să jucăm mai puțin bine însă să câștigăm”, a mai spus Taub.

Bogdan Andone a început prin a zice că ”aș avea două nemulțumiri și încep prin a sesiza că ar fi bine să remarcați și lucrurile pozitive, nu doar să vă concentrați pe cele negative. În Cupa României ne-am aliniat fără 6 jucători de bază dar cu 5 juniori în primul 11, ceea ce absolut nimeni n-a scos în evidență, și ne-am creat 8-9 situații de gol pe când gazdele au avut un singur șut spre poartă. Și ar mai fi multe de spus dar mă opresc aici…”

”Se anunță vreme ploioasă și la Satu Mare e un teren greu, iar chiar dacă a fost refăcut de oamenii de acolo, ne așteaptă oricum o deplasare grea, la o echipă incomodă, foarte arțăgoasă, mai ales acasă. Ei au schimbat și ideea de bază a echipei, în care sunt în mare majoritate în primul 11 sătmăreni, antrenorii sătmăreni, vor să joace cu localnici, și a apărut și o nouă emulație, cu două victorii în ultimele două etape, așa că va fi dificil…”

”Nu este însă un meci special pentru mine, căci toate sunt de 3 puncte, și cu UTA, și cu Metaloglobus, și cu Balotești, nici unul nu este mai important ca altul, căci toate pun 3 puncte în joc. Este foarte important să fim pozitivi, să încercăm să câștigăm meciul, și astfel să aducem și cât mai multă lume la partida cu UTA. E nevoie de oameni care să ne susțină, să apară o emulație pozitivă în jurul echipei, cu liniștea necesară să pregătim etapele următoare”.

”Le-am spus și băieților că m-am bucurat în primul rând pentru ei, căci văd că se pregătesc foarte bine, își doresc foarte mult, iar sâmbătă a fost o excepție cu Dunărea Călărași, n-am făcut un meci foarte bun, însă nici ei n-au fost peste noi, a fost egal din toate punctele de vedere. În rest am avut evoluții bune, consistente, în care ne-am creat ocazii, dar au apărut unele momente gestionate prost și am pierdut cu foarte mare ușurință. Marele meu regret e că dacă abordam cu mai mare atenție meciurile acasă cu Metaloglobus și Balotești, cu cele cinci puncte pierdute aveam 18 și eram undeva pe locul 3-4”.

”Nu știu exact cum se numește antrenorul Voinței, am văzut că ne-a sesizat în spusele sale și antrenorul Biledului are dreptate, avem nevoie de preparator fizic, avem nevoie de maseur, avem nevoie de mai multe lucruri. Acesta este nivelul la care suntem acum…”

”Toți zic de Steaua, Dinamo, dar eu mă gândesc la o adversară accesibilă în 16-imi, care să fie concentrată pe campionat, care să aibă probleme de lot, să avem șansa noastră, iar dacă prindem o formație accesibilă să putem să ne calificăm în turul următor. Cred în acest lucru iar dacă băieții se vor mobiliza, se vor concentra, de e să dăm de o echipă accesibilă, să trecem în faza următoare, am avea șanse bune”.

The post Cu un punct din ultimele 12, ASU Politehnica la Satu Mare. Olimpia, 4 goluri acasă. Andone: ”Au schimbat ideea de bază a echipei”. Taub: ”Prefer să jucăm mai puțin bine dar să învingem” Plămadă: ”Anul trecut au pus presiune foarte mare acasă pe adversari” appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*