Cultura respiră din nou! Mircea Vintilă și Pragu’ de Sus, în concert la English Pub

Cultura respiră din nou! Colțul de Cultură de la English Pub, în colaborare cu Vasile Gondoci, anunță un concert cu două vedete, în data de 21 iulie, de la ora 20.

Mircea Vintilă revine la English Pub alături de trupa Pragu’ de sus, un cvartet profesionist apreciat de publicul lugojean.

Participările se fac doar cu rezervări confirmate de organizatori.
Dacă Mircea Vintilă, unul dintre ”monștri sacri” ai folkului românesc (Cenaclul Flacăra, Pasărea Colibri, a debutat în album în 1976, cu Mielul / Pământul deocamdată), nu mai are nevoie de nicio prezentare, despre Pragu’ de sus este suficient să spunem că în 2018 au ajuns până în semifinalele concursului Eurovision – România, cu piesa ”Te voi chema”, apărută pe single-ul cu același nume.

Formația are un stil propriu, caracterizat de un melanj între pop, rock și folk. Prezențele for­ma­ției din Timișoara au fost foarte apreciate. Pragu’ de sus a concertat la Lugoj în octombrie 2012, în septembrie 2013 (cu lansarea albumului ”Blocaj în verde”), în octombrie 2014, februarie 2017 (cu lansarea albumului ”Azi te vreau”, avându-l ca invitat special pe chitaristul Florin Demea de la Riff) și în 31 ianuarie 2020, ultimul concert înainte de pandemie.

Început ca un proiect stu­denţesc, Pragu’ de Sus a căpătat repede notorietate. De-a lungul anilor, trupa a colaborat cu muzicieni de primă mână, precum Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Mircea Vintilă, Ducu Bertzi, Horea Crişovan, Bujor Hariga, Victor Miclăuş, Marius Bațu sau cu trupe precum Semnal M sau Blazaj. La aceştia se adaugă Vlady Cnejevici, în studioul căruia au şi înregistrat primul lor album: ”Decupaj sonor”, apărut în 2004.
La ora actuală, Pragu’ de sus înseamnă: Călin Bârcean – vocal, chitară, claviaturi; Florin Demea – chitară; Costel Răsuceanu – chitară bas, voci și Cosmin Herac – tobe.

După videoclipurile apărute în 2019 la piesele ”Poate nu mai știi” și ”Să pictăm tot burgul”, în 2020, Pragu’ de Sus a lansat videoclipurile ”Măcar o clipă”, ”Actul IV” (feat Gabriel Cîndea), ”N-ai nevoie de foarte multe” și ”Ne vedem de Crăciun”. Toate aceste compoziții noi vor forma substanța unui viitor album.

Articolul Cultura respiră din nou! Mircea Vintilă și Pragu’ de Sus, în concert la English Pub apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*