Cum arată Lugojul tău! Concurs de artă digitală, organizat de Biblioteca Municipală

Biblioteca municipiului Lugoj, în parteneriat cu voluntari locali, lansează o provocare inedită pentru locuitorii urbei.

Este vorba despre un concurs de artă digitală deschis lugojenilor de toate vârstele.
Mecanismul de înscriere este foarte simplu. Participanții trebuie să realizeze pe calculator sau tabletă o ilustrație cu tema Lugoj. Pentru aceasta se pot utiliza programe precum Adobe Photoshop, Ilustrator, Gimp (nu necesită licență), Paint etc.

Sunt acceptate formate de tipul .jpg, .png, .svg etc. Dacă întâmpinați probleme cu utilizarea acestor programe, se găsesc gratuit tutoriale cu explicații pe YouTube.

În sprijinul pasionaților de artă care nu dețin o tabletă ori alt dispozitiv electronic, sunt acceptate și pozele cu lucrări în creion.

Lucrările trebuie trimise pe adresele de e-mail henrieta60@yahoo.com și baczfl1@gmail.com până la data de 27 decembrie 2020. E-mailul trebuie să conțină numele complet, detalii de contact și vârsta.

Se vor acorda premii pentru Cel mai bun desen/cea mai bună ilustrație în grupa de vârstă până în 10 ani; Cel mai bun desen/cea mai bună ilustrație în grupa până în 15 ani; Cel mai bine executată ilustrație digitală (toate vârstele); Cel mai original proiect; Cea mai reprezentativă ilustrație digitală (toate vârstele).
Jurizarea și evaluarea sunt programate pentru data de 28 decembrie, iar premiile vor fi acordate în intervalul 29-30 decembrie 2020.

”Am primit astăzi la Bibliotecă primele premii pentru Concursul de artă digitală și desen ( creion) având ca subiect orașul Lugoj, două tablete plus huse și produse cosmetice. Mulțumim, Florentina Baczoni, o lugojeancă stabilită la Newcastle, Marea Britanie! Mulțumim, FlorinBaczoni și, nu în ultimul rând, Primăriei Municipiului Lugoj, care ne-a pus la dispoziție pachete cu cadouri pentru premianți”, spune Henrieta Szabo, directoarea Bibliotecii Municipale Lugoj.

Lămuriri suplimentare se pot obține pe facebook de la Henrieta Szabo, din partea Bibliotecii Municipale și de la voluntarii de proiect, Codruța Popovici și Florentina Baczoni.

 

Articolul Cum arată Lugojul tău! Concurs de artă digitală, organizat de Biblioteca Municipală apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*