Cum câștigăm masă musculară?

Mulți tineri pasionați de fitness încep antrenamentele în sala de forță alegându-și și combinând tipurile de exerciții în mod greșit. În ziua de azi avem la îndemână diferite moduri de a ne informa, având posibilitatea ca în urma unei singure căutari pe google să găsim diferite programe de antrenament, diete, dar și tipuri de exerciții. Pentru a ne atinge scopul cât mai repede, este necesar să alegem exercițiile potrivite. Acest articol va introduce antrenamentele de baza care stau la creșterea masei musculare.

Deși mulți tineri preferă să meargă la sală, aceste exerciții sunt perfect posibile și acasă, dat fiind faptul că ele nu necesită echipamente foarte performante. Dacă urmăriți bodybuilderi de performanță, veți vedea că mulți dintre ei preferă antrenamentele cu greutăți cum ar fi haltera și gantere, dar și cele care implică doar greutatea corpului.

Împins de la piept cu haltera din culcat – acest exercitiu te va ajuta sa-ti dezvolti partea superioara a corpului, dar te va ajuta sa-ti dezvolti si forta. Pentru a varia lucrurile, exista si impinsul din plan inclinat, iar la fel de bine, putem inlocui hatlera cu ganterele.

Genuflexiuni (sau genoflexiuni?) – desi unii oameni folosesc a doua varianta, genuflexiuni este cuvantul corect. Ele sunt printre cele mai recomandate exercitii pentru dezvoltarea masei musculare si a fortei. Nu ar trebui sa existe vreo zi in care sa-ti antrenezi picioarele si sa nu incluzi si cateva serii de genuflexiuni. Pentru un grad rididcat de dificultate si rezultate mai bune, putem executa acest exercitiu cu haltera in spate. Pentru o siguranta sporita, este indicat sa executam acest tip de genuflexiuni in interiorul unui cadru special pentru a evita accidentele.

În urma acestui exercitiu, iti vei dezvolta picioarele, dar si partea superioara a corpului. Ele solicita toti muschii corpului, ajutandu-te sa devii mai puternic.

Tracțiuni – Indiferent de cati ani ai petrecut in sala de forta, numarul de tractiuni pe care le vei putea face corect este destul de limitat. Ele te ajuta la dezvoltarea muschilor spatelui si a bicepsilor, iar acestea nu ar trebui sa lipseasca din antrenamentul tau pentru spate.

Îndreptări – Acest tip de exercitiu este foarte indicat pentru indivizii care doresc sa puna masa musculara si sa castige forta in acelasi timp. In mare parte, indreptarile se executa cu haltera, dar au aparut si diferite combinatii.

Ramaturi – Daca iti doresti un spate cat mai lat, acest exercitiu ar trebui sa constituie baza antrenamentului pentru spate. Ramaturile pot fi executate cu haltera sau gantere, dar si in cadrul unor aparate speciale, ramatul din sezut fiind cel mai solicitant.

Acum, că am trecut prin cele mai populare exerciții pentru câștigarea masei musculare, este important să menționăm că și alimentația joacă un rol vital. Cu o alimentație proastă, nu vom avea rezultate indiferent de cat de greu vom lucra in sala de sport. Pe langa alimentatie bogata, trebuie sa introducem si proteinele pentru masa musculara. Acestea au un rol important in a furniza corpului proteinele de care are nevoie pentru a reface masa musculara. Pentru mai multe tipuri de exercitii, fiiinforma.ro ne vine in ajutor cu diferite ghiduri despre cum putem castiga masa musculara intr-un mod cat mai eficient.

The post Cum câștigăm masă musculară? appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*