Cum cumperi cauciucuri de iarnă potrivite pentru mașina ta

Șoferii sunt obligați prin legislație că la venirea anotimpului rece să aibă cauciucuri de iarnă de calitate, cu care să-și doteze mașinile. Alegerea acestora trebuie făcută în funcție de câteva elemente extrem de importante. Citind rândurile de mai jos, conducătorii auto pot descoperi tot ce trebuie să știe în acest sens!

Stilul de condus

Pentru început, oamenii trebuie să se gândească la felul în care conduc de obicei, pentru că în funcție de acest detaliu vor ști dacă au nevoie de anvelope cu o aderență mai mare pentru viraje sau pentru anvelope standard, de iarnă. Este important că șoferii să fie prudenți în acest sens: cauciucurile sunt esențiale pentru o experiență sigură a condusului. Alese corect, ele pot îmbunătăți confortul la volan, dar și nivelul de siguranță pe care îl simt atât conducătorii auto, cât și pasagerii.

Cauciucuri de iarnă compatibile cu mașina personală

Din punct de vedere tehnic, exista foarte multe tipuri de cauciucuri pe piață. Recomandat este, însă că șoferii să știe ce tipuri de anvelope sunt potrivite pentru autoturismele pe care le conduc și să investească în astfel de modele. Dacă au nevoie de ajutor, conducătorii auto pot cere inclusiv sfatul celor de la magazinul spre care se îndreaptă.

 

Citește și: Ce trebuie sa cunoști despre cauciucurile de iarna?

Indice de încărcare

Anvelopele sunt împărțite în mai multe categorii inclusiv din punct de vedere al indicelui de încărcare pe care îl suportă. Dacă unele modele sunt potrivite pentru a suporta greutăți mai mici, altele sunt excelente pentru mașinile mari, în care încap mai multe persoane și care au portbagajuri generoase ca dimensiune. Mai mult, șoferii trebuie să aibă în vedere și faptul că alegând cauciucuri cu un indice de încărcare prea mic, cel mai probabil performanța autoturismelor personale va fi una mai mică și vor întâmpina probleme la realizarea virajelor.

Ce înseamnă M+S la cauciucuri

Un alt detaliu de care e bine că șoferii să știe este acela că inscripția M+S, pe care o vor găsi pe foarte multe dintre anvelope se referă la faptul că acestea au fost testate în condiții grele de zăpadă ori pe drumuri pline de noroi și au oferit rezultate excelente. În același timp, anvelopele de iarnă pot avea inscripționat pe ele și un fulg de nea – acesta este un alt semn că modelele sunt excelente pentru a fi folosite iarna.

Dimensiunea

Bineînțeles, dimensiunea anvelopelor este și ea importantă. Mai exact, cauciucurile ar trebui să aibă inscripționate pe ele înălțimea, lățimea, dar și diametrul interior. Dimensiunile pentru anvelope sunt exprimate astfel 225/40R18, 225 fiind lățimea în milimetri, 40 fiind înălțimea, iar R diametrul. Cât despre 18, acest număr indică diametrul interior al anvelopelor.

 

Înainte de a-și începe sesiunea de shopping pentru cauciucuri de iarnă, conducătorii auto ar trebui să țină cont de toate aceste detalii. Doar astfel își pot cumpăra anvelope de calitate, pe care să le folosească iarna cu încredere, indiferent de drumurile pe care le vor parcurge. Mai mult, șoferii trebuie să verifice constant presiunea cauciucurilor, pentru a se asigura că aceasta este una bună!

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/car-wheel-vehicle-auto-transport-1744910/

Articolul Cum cumperi cauciucuri de iarnă potrivite pentru mașina ta apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*