Cum explica CNI situatia gazonului de pe noul „Oblemenco”

Compania Nationala de Investitii (CNI) a emis un comunicat prin care anunta ca a facut toate demersurile pentru ca suprafata de joc a arenei din Banie sa se prezinte in conditii bune, dupa ce gazonul a fost criticat de toata lumea, in special de jucatori si de antrenorul Devis Mangia.

„Avand in vedere numeroasele articole aparute in presa privind situatia gazonului pe stadionul „Ion Oblemenco”, CNI face urmatoarele precizari:

– Gazonul a fost montat in toamna anului 2017. Ulterior instalarii acestuia, suprafata de joc a intrunit, in urma testarii cu aparatura omologata FIFA/UEFA, un punctaj suficient incât sa ajunga la categoria D, categoria E fiind maximul posibil.

– Structura constructiva a suprafetei de joc din gazon natural respecta proiectul si standardele europene FIFA/UEFA pentru terenuri de iarba naturala si conditiile EURO 2020, conform specificatiilor contractuale asumate.

– In scopul asigurarii mentenantei, cat si a utilizarii optime a instalatiei de fotosinteza, constructorul a incheiat un contract de asistenta tehnica, cu societatea SGL B.V. din Olanda, mentenanta asigurata printr-un soft specializat. Precizam faptul ca acesta societate are sub supraveghere stadioane de renume din Europa, ca de exemplu: Allianz Arena, Borusia Dortmund, Paris Saint Germain, Manchester City, si nu numai.

– Pentru monitorizarea gazonului de pe stadion sunt montati senzori si camere de supraveghere, care urmaresc temperatura, umiditatea, expunerea la razele solare ale gazonului. Pe baza informatiilor primite se stabileste un program de mentenanta inclusiv a utilizarii optime a lampilor de fotosinteza.”

The post Cum explica CNI situatia gazonului de pe noul „Oblemenco” appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*