Cum îți menții acoperișul într-o stare perfectă pentru mult timp? Află 5 trucuri de întreținere

LPentru a menține acoperișul în stare bună, trebuie să existe inspecții regulate ale acestuia. Verificările sezoniere sau anuale vor prelungi durata de viață a materialelor, prevenind scurgerile în interior care pot duce la daune, reparații costisitoare și, în cel mai rău caz, înlocuirea completă a acoperișului.

Acoperișurile sunt concepute să reziste (literalmente) la tot felul de furtuni, dar, indiferent de ce vei face, va exista întotdeauna o anumită uzură. Cu toate acestea, există câteva lucruri pentru a-l întreține și a-l păstra într-o stare cât mai bună pentru cât mai mult timp.

Iată 5 sfaturi pe care să le urmezi pentru a prelungi viața acoperișului: 

  • Inspectează țigla!

Efectuează controale anuale ale țiglei, mai ales după lunile reci și cele cu vreme rea. Nu uita, totuși, că nu doar vântul și umezeala îți pot deteriora acoperișul. Lumina ultravioletă din razele soarelui poate, de asemenea, face ravagii în timp. Așadar, asigură-te că verificarea țiglei este parte din rutina de inspectare a acoperișului. Dacă observi că acoperișul este deteriorat și te hotărăști să-l înlocuiești, alege țigla metalică pentru acoperiș de la Hornbach, aceasta fiind rezistentă în timp și ușor de montat.

  • Toaletează copacii!

Dacă ai copaci ale căror crengi cresc peste nivelul acoperișului, ai grijă să le tai înainte de a veni iarna. Zăpada abundentă, vântul, gheața și alte fenomene naturale pot rupe crengile, care pot cădea peste acoperiș sau burlane, lăsând în urmă pagube. De altfel, acestea pot fi folosite cu ușurință de veverițe sau alte viețuitoare, care îți pot intra în casă.

  • Desfundă burlanele și jgheaburile!

Fiecare sezon vine cu mizerie care poate înfunda jgheaburile și burlanele. Pentru acoperișul tău, este esențial să le menții curate și libere de orice blocaje. Dacă apa nu se poate scurge liber departe de casă, poate cauza o mulțime de probleme, începând cu subsolul până la tavan.Dar aceste lucruri pot fi evitate cu ușurință. Așadar, urcă-te din când în când pe o scară și curăță orice ar putea obstrucționa scurgerea apei.

  • Ține sub control creșterile de mușchi!

Deși mușchiul adaugă un element de culoare și un aspect magic de pădure acoperișului, daunele pe care le poate provoca nu sunt deloc de ignorat. Lăsat să crească necontrolat, mușchiul va deteriora acoperișurile de tot felul, indiferent de material. De-a lungul timpului, acesta se va înmulți și va afecta țigla, ceea ce înseamnă că va ploua în interior. Așadar, ai grijă să îl cureți sau să angajezi pe cineva sa o facă.

  • Previne gheața!


După ninsori abundente, pe acoperiș se pot forma depuneri de gheață semnificative. Aerul cald din interior topește zăpada, șiroaiele de apă rezultate înghețând din nou cand ajung în zone mai reci ale acoperișului. Acestea se vor topi la un moment dat, iar apa rezultată poate pătrunde în interiorul casei.

Pentru a evita acest lucru, verifică atât izolația casei, cât și ventilația pentru a te asigura că mansarda ta rămâne suficient de răcoroasă iarna pentru a împiedica formarea depunerilor de gheață.

Așadar, cum acoperișul este unul dintre elementele de bază ale unei case, este important să-l întreții dacă îți dorești să aibă o viață lungă și să nu ai probleme. Începe cu sfaturile de mai sus și, cu siguranță, te vei bucura de el mult timp!

Sursa foto: Unsplash.com

Articolul Cum îți menții acoperișul într-o stare perfectă pentru mult timp? Află 5 trucuri de întreținere apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*