Cum mobilezi o bucătărie îngustă: 5 trucuri

Amenajarea unei bucătării înguste poate ridica unele probleme, pentru că, oricât te-ai strădui, nu reușești să găsești o configurație în care să aibă loc toate piesele de mobilier și electrocasnicele specifice unui astfel de spațiu.

Pentru a te scuti de eventuale bătăi de cap legate de acest aspect, îți sugerăm câteva trucuri care să te ajute să-ți mobilezi corespunzător o astfel de bucătărie.

 

Bucătărie în formă de L

Acest mod de amenajare te avantajează dacă latura mai mică a bucătăriei este suficient de lată pentru a putea amplasa aici cel puțin frigiderul și un dulap. Această latură va constitui baza literei L, în timp ce de-a lungul laturii mai lungi poți instala alte dulapuri, chiuveta și aragazul.

Spațiul pentru servirea mesei îl poți amenaja pe cealaltă latură, iar dacă spațiul este prea îngust, poți folosi o tăblie încorporabilă pe post de masă și niște scaune rabatabile, amplasate pe perete. De asemenea, o altă idee este amplasarea unei banchete de-a lungul peretelui și a unei mese înguste, în fața sa.

 

Bucătărie în linie dreaptă

Dacă bucătăria este prea îngustă și nu îți permite amenajarea în formă de L, poți să apelezi la această variantă care presupune amplasarea dulapurilor, a zonei de gătit și a chiuvetei pe o singură latură, de-a lungul peretelui. În acest caz, bucătăria ar trebui să aibă cel puțin trei metri lungime, pentru a te asigura că vor avea loc toate piesele necesare.

Pe cealaltă latură poți amplasa un loc pentru servit masa, însă te anunțăm de pe acum că aceste va avea dimensiuni modeste.

 

Bucătăria în stil coridor

Este un stil de amenajare potrivit pentru spațiile a căror lățime îți permite să amplasezi mobilier pe ambele laturi lungi, astfel încât să rămână și un „coridor” lat de cel puțin un metru, pe care să te poți mișca prin bucătărie. Mobila și electrocasnicele se așează pe două șiruri aflate față în față, iar intervalul dintre cele două rânduri este folosit ca „spațiu de manevră”.

Pentru mai multă eficiență, este indicat să amplasezi dulapurile și celelalte spații de depozitare pe o latură, iar utilitățile pe cealaltă latură. La acest capitol intră frigiderul, aragazul, blatul de gătit și chiuveta, împreună cu zona se spălare a vaselor.

În ceea ce privește locul pentru servit masa, acesta poate fi amplasat la fereastră, în capătul opus intrării. Dacă spațiul este suficient, poți amplasa o masă și scaune de bucătărie, însă poți monta și un blat, dacă nu există suficient loc pentru masă.

 

Bucătăria amenajată pe verticală

Atunci când ai o bucătărie îngustă, folosirea unui mobilier dispus pe orizontală nu este cea mai inspirată soluție. Acesta va ocupa întreg spațiul dar îți va oferi puțin loc pentru depozitare, fiind mult mai potrivit pentru bucătăriile spațioase. În cazul tău, este recomandat mobilierul dispus pe verticală, format din dulapuri înguste și înalte. Acestea sunt mai generoase ca spații de depozitare și nu ocupă foarte mult din spațiul de care ai nevoie pentru a te mișca prin bucătărie.

 

Bucătăria minimalistă

Lipsa spațiului este una din caracteristicile bucătăriilor înguste, astfel că ar fi indicat să te rezumi doar la mobilierul și dotările strict necesare. O bucătărie în stil minimalist este practică și eficientă într-un astfel de spațiu, iar un alt avantaj este reprezentat de faptul că nu necesită o investiție foarte mare. Îți recomandăm să folosești nuanțe deschise și să asiguri o bună iluminare naturală a bucătăriei, pentru că în acest mod vei amplifica senzația de spațiu.

 

Ținând cont de aceste recomandări, nu îți mai rămâne decât să îți comanzi mobila potrivită pentru bucătărie. În acest sens, intră pe Scauneonline.ro, dacă vrei scaune pentru bucătărie, pentru că aici vei găsi o gamă largă de modele de cea mai bună calitate!

Articolul Cum mobilezi o bucătărie îngustă: 5 trucuri apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*