Cum obtii business analysis certification si de ce te ajuta!

Obtinerea unui business analysis certification este foarte importanta pentru toate persoanele care intentioneaza sa obtina un post foarte bine platit in cadrul unei companii multimationale. Analistul de business este o persoana cu multe responsabilitati, dar si cu avantaje financiare net superioare celorlalti angajati. Domeniul business analysis este usor de inteles prin urmarea unui curs specializat in acest sens.

 Business analysis certification – primul pas pentru angajarea pe postul de analist de business

Obtinerea unui business analysis certification este primul pas pe care persoanele care se angajeaza pe un asemenea post il fac pentru a incepe cu dreptul o cariera in domeniu si pentru cresterea competentelor. Un asemenea curs ajuta cursantii sa stapaneasca fundamentele analizei de business si sa se pregateasca pentru toate provocarile pe care le presupune acest job, care nu sunt deloc putine.

Cursul va aduce si multiple beneficii. Cursantii care stiu ca “time is money” vor putea reduce in mod drastic timpul in care vor acumula informatii importante in acest domeniu. practic, pregatirea pentru examen si pentru obtinerea certificarii este foarte accelerata.

Nu in ultimul rand, cursantii pot face legatura intre teorie si practica in mod inteligent, deoarece cursul este special conceput astfel incat sa sincronizeze experienta personala in analiza de business cu situatiile prezentate in timpul cursului, maximizand sansele de reusita in obtinerea certificarii.

 Ce responsabilitati are un analist de business?

Un business analyst este responsabil cu foarte multe lucruri in cadrul unei companii. In primul rand, acesta trebuie sa inteleaga cerintele clientului, scenariile de testare si documentatia pentru utilizatorii finali si sa se asigure ca solutiile pe care le dezvolta compania satisface nevoile clientului.

In plus, analistul de business care are deja aceasta certificare va fi nevoit sa elaboreze studii tehnice si de business, sa transpuna cerintele produselor in specificatii functionale si in unele cazuri sa coordoneze aplicatiile informatice, sa ofere suport pentru toate fazele de proiect si sa imbunatateasca procesele departamentului ale caror proiecte le coordoneaza.

Relatia business analyst-ului cu alte departamente ale companiei si rolul in optimizarea proceselor IT

Relatia business analyst-ului cu alte departamente este foarte importanta. Acesta trebuie sa inteleaga nevoia si cerintele utilizatorilor, sa foloseasca experienta si aptitudinile pe care le are pentru a face recomandari in ceea ce priveste imbunatatirea proceselor tehnologice curente si sa asigure respectarea relatiei intre departamente.

In alta ordine de idei, business analystul are un rol important in optimizarea proceselor IT. Acesta trebuie sa analizeze procesele IT necesare in orice companie pentru dezvoltare si promovare, sa sprijine initiativele de prevenire si de control a pierderii veniturilor din cauza proceselor IT si sa propuna, sa creeaze si sa implementeze formulare si documente predefinite care sa ajute in activitatea IT a companiei.

Ce cauta companiile la un business analyst?

Analistul de business trebuie sa aiba, in primul rand, certificarea business analysis, o diploma universitara, cunostinte si experienta in managementul de proiecte, sa vorbeasca fluent limba engleza, sa aiba abilitati bune de comunicare si negociere, cunostinte IT si sa inteleaga procesele cheie din companie.

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*