Cum poate fi obținută mai ușor încărcarea unei centrale la presiune hidraulică?

Persoanele care au probleme cu o centrală termică, așa cum se întâmplă atunci când apa caldă lipsește din instalație, se confruntă cu pierderi de presiune. Presiunea joasă reprezintă o problemă care poate fi remediată cu ajutorul specialiștilor, care pot să ofere ajutor pentru a obține ulterior probele necesare. ABCcontrol explică modul în care poate fi încărcată o centrală la presiune termică.

Ce verificări importante se fac după încărcare pentru probele de presiune CNCIR?

Cazanul încălzește apa rece care trece printr-un circuit de țevi și de calorifere prin casă. Pentru ca sistemul să funcționeze eficient, presiunea pe care o are apa trebuie să fie una stabilă. Presiunea în cele mai multe cazane combinate și moderne este menținută de buclele de umplere, care trebuie să fie conectate la apa rece. Atunci când presiunea scade se vor face probe de presiune CNCIR pentru a ajusta corect presiunea.

Pentru ca centrala să funcționeze în parametri optimi și pentru a fi folosită cât mai mult timp, în stare optimă, este necesar să fie făcute anumite teste care indică presiunea din centrală. Testele acestea au și rolul de a ajuta la obținerea autorizației tehnice CNCIR, care este reglementată de stat și care implică atingerea anumitor valori.
Procedura este cea care definește nevoile și testarea hidrostatică ale pieselor de presiune prezente în cazan, după ce a fost completat ansamblul tuturor componentelor de presiune înaltă și de temperatură mare a cazanului.

Ce presupune încercarea la presiune hidraulică și care este scopul acestei operațiuni

Încercarea la presiune hidraulică are ca principal scop verificarea scurgerilor pieselor aflate sub presiune, precum tuburile, țevile și altele. De asemenea, un obiectiv important este testarea siguranței îmbinărilor sudate și a tuturor pieselor de presiune care sunt asociate cu cazanul pentru a fi respectate cerințele. În final, încercarea are rolul de a dovedi că piesele sunt rezistente la presiune, la valori mai mari decât cea de lucru la temperatura ambiantă.

Încercările la presiune hidraulică trebuie să fie făcute doar de către companii autorizate, profesioniste. Testul acesta se va realiza cu toate armăturile hidraulice, cum ar fi supapele de siguranță, vanele, robineții. De asemenea, se va utiliza apa sau orice alt lichid neutru aflat la o presiune stabilită în conformitate cu documentația tehnică, la limita de temperatură de 50 de grade Celsius.

Temperatura minimă nu trebuie să fie mai mică de 5 grade. Acești parametri de temperatură sunt cei care contribuie la testare.

Ca urmare a obiectivelor stabilite, echipele solicitate pentru a realiza testarea se conving că valoarea presiunii de încercare și durata încercării sunt făcute conform documentelor tehnice ale cazanului. Dacă în actele tehnice nu este indicată o durată a încercărilor, atunci este recomandat ca testarea să se facă timp de 10 minute. În timpul verificării, cazanul va avea un manometru de control nou, în afară de cel de încercare deținut de echipa care realizează verificarea.

Cei interesați să afle mai multe informații despre ABC Control și activitatea sa, le vor găsi pe site-ul web al firmei.

Articolul Cum poate fi obținută mai ușor încărcarea unei centrale la presiune hidraulică? apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*