Cum poți să beneficiezi de un credit urgent chiar dacă ești datornic?

Oamenii cu datorii întâmpină cele mai mari probleme în momentul în care trebuie să obțină o nouă finanțare, indiferent că se adresează unei bănci sau unei instituții financiare nebancare (IFN). În momentul în care o persoană este înscrisă în Biroul de Credit, cele mai multe instituții care oferă finanțare, indiferent de natura lor, vor cere dovezi suplimentare care să ateste bonitatea clientului.

Cu toate acestea, chiar și persoanele care sunt deja datoare la bănci pot obține un împrumut urgent atunci când au nevoie, dacă știu unde să caute soluții. Potrivit unor specialiști în domeniu, există mai multe astfel de instituții financiare, care oferă ajutor persoanelor care au fost raportate la Biroul de Credit, în anumite condiții specifice.

Care sunt șansele ca datornicii să poată lua un împrumut rapid?

Soluții pentru datornici se pot obține atât de la bănci, cât și de la instituțiile financiare nebancare, acestea din urmă oferind inclusiv un credit urgent azi. Practica financiară arată că un număr considerabil de persoane care au fost înscrise la Biroul de Credite și care au un scoring negativ, au acces la produse bancare și nebancare, chiar dacă sunt limitate în ceea ce privește un împrumut nou.

Soluții există, însă trebuie ca fiecare persoană interesată de un nou credit să le ia în calcul pe cele mai avantajoase. Există instituții care oferă împrumuturi nebancare pentru datornici printr-o procedură simplificată și ușor de accesat, în timp ce băncile oferă noi împrumuturi rău platnicilor în condiții foarte restrictive. Acesta este motivul pentru care mulți dintre cei cărora le sunt necesare sume de bani urgent, apelează la instituții financiar nebancare.

Obținerea unui credit rapid este un proiect realizabil pentru oamenii cu datorii

Primul document pe care îl semnează un client la o bancă,î momentul în care solicită finanțare, este acel act de verificare la Biroul de Credit, pentru a i se verifica istoricul. După ce va obține această informație, banca va face și alte verificări.

Băncile pot să acorde noi finanțări pentru restanțieri în cazul în care aceștia au fost raportați la BC din cauza unei situații nefericite, care nu ține de client. Sunt unele nuanțări, însă adevărul este că poate fi foarte dificil pentru un rău platnic să obțină un nou credit de la o bancă.

În cazul unui credit rapid pentru nevoi personale de la IFN, este foarte posibil să se treacă peste astfel de verificări, atunci când sumele sunt mici sau să fie puse anumite condiții speciale pentru rău platnici, dar totuși să se aprobe finanțarea. Condiția este să fie identificate acele IFN-urile care oferă finanțări celor cu datorii.

Un împrumut IFN poate fi o soluție pentru datornicii care vor să obțină sume mici de bani

Persoanele care au fost raportate la BC pot să beneficieze de un împrumut IFN pentru sume mici la început și, ulterior, după ce își dovedesc bunele intenții față de instituția de creditare pot obține și sume mai mari. Foarte multe instituții nebancare pot acorda clemență persoanelor raportate la BC, atunci când sumele au fost mici sau foarte mici sau când perioada de timp în care datoria a fost stinsă este una redusă.

Mai multe oferte au fost special concepute pentru datornici și pot să fie găsite în portofoliul IFN-urilor, însă acestea sunt de cele mai multe ori microcredite, mai exact sume de bani mici care se acordă pe termen scurt. De obicei pentru acestea se percepe o dobândă cu valoare variabilă, în funcție de fiecare instituție financiară nebancară și de politica internă.

Pe piața din România există atât IFN-uri care acordă finanțări în condiții foarte bune și cu dobânzi rezonabile, cât și IFN-uri care acordă finanțări cu dobânzi mari și condiții nu tocmai favorabile pentru client. Este de datoria fiecărei persoane să se documenteze și să identifice soluția optimă pentru nevoile personale.

Este recomandat, însă, ca persoanele care au fost raportate la BC să apeleze la astfel de împrumuturi doar în momentul în care au nevoie urgentă de bani și nu pentru a plăti, de exemplu, ratele la un alt împrumut sau pentru concedii și vacanțe. Aceste împrumuturi trebuie să fie luate cu responsabilitate și restituite la timp pentru a fi evitate consecințele neplăcute.

Articolul Cum poți să beneficiezi de un credit urgent chiar dacă ești datornic? apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*