Cum recunoști încălțămintea dăunătoare pentru sănătatea picioarelor tale

Încălțămintea pe care o porți ar trebui să îți asigure confortul zilnic și să îți protejeze sănătatea picioarelor, pentru ca tu să te simți minunat. În mod normal, ai putea spune că recunoști semnele care atrag atenția asupra calității îndoielnice a articolelor de încălțăminte. Doar că, uneori, înclini să le dai o șansă. Iată cum poți identifica rapid încălțămintea slabă calitativ, după o primă privire sumară.

Aspect inestetic al încălțărilor

Îți poți face o primă impresie cu privire la încălțăminte privind, pur și simplu, exteriorul. Încălțămintea de calitate, precum cea de la Kalapod, ar trebui să arate impecabil. Acest lucru înseamnă că pielea, indiferent dacă vorbim despre piele naturală sau despre piele ecologică, ar trebui să nu aibă cute, să fie foarte bine întinsă, să nu aibă goluri sau zgârieturi ori alte imperfecțiuni, vizibile cu ochiul liber. Din păcate, încălțămintea de slabă calitate este făcută fără atenție la detalii, cu defecte vizibile, care se vor accentua în timpul purtării. Încălțămintea de acest tip se va deteriora cu ușurință, fără a rezista nici măcar unui sezon de purtare.

Cusături inestetice sau greșite

Felul în care este realizată cusătura articolelor de încălțăminte spune multe despre respectul acordat clienților. În general, încălțămintea slabă calitativ este cusută la mașină, automat, drept pentru care, adesea, apar decalaje, mai ales, dacă mașinile nu sunt calibrate în mod corect. La polul opus, încălțămintea de calitate este cusută manual sau, dacă această cusătură se realizează automatizat, producătorii acordă o grijă sporită utilajelor, apelând la cele mai bune dispozitive.

Cusăturile inestetice reflectă, adesea, și o problemă la nivelul rezistenței, deoarece, realizate în mod incorect, ele nu vor putea uni straturile de material în mod corect. Consecința? Încălțămintea va ceda în scurt timp. Cusătura interioară leagă talpa de restul pantofului, iar, dacă aceasta nu este realizată în mod corect, riști ca aceasta să se dezlipească ușor.

Defecte vizibile, lipituri

Atunci când încălțămintea este de slabă calitate, poți observa acest lucru și prin prisma defectelor pe care aceasta le are. Defectele estetice, precum resturi de material netăiate, componente lipite deficitar sau urmele de lipici sunt doar câteva exemple, în acest sens. În mod normal, la încălțămintea calitativă aceste lucruri nu sunt permise, însă, acesta este rezultatul unui control riguros al calității, necesar pentru a acoperi exigențele utilizatorilor.

În cazul articolelor de încălțăminte slabă din punct de vedere calitativ se poate observa lipsa de interes față de solicitările clienților, dar, și față de confortul acestora. Din acest motiv, nu se investește în echipamente potrivite și nici în personal calificat care să realizeze încălțămintea în parametrii necesari.

Accesorii lipsă sau prost executate

Atunci când pantofii sunt simpli, e greu să-ți dai seama care sunt defectele acestora, însă, atunci când aceștia au accesorii, lucrurile devin clare. Dacă acestea lipsesc, sunt lipite greșit sau sunt realizate incorect, îți poți da seama, cu ușurință, cât timp și cât respect s-a acordat procesului de producție și, implicit, clientului.

Alegerea articolelor potrivite de încălțăminte are la bază un cumul de factori, iar calitatea trebuie să fie unul dintre aceștia. Calitate înseamnă estetic, eficiență și confort, lucruri pe care le obții doar atunci când investești, cu adevărat, în produse. Indiferent de care parte a baricadei te-ai situa-client sau producător, un lucru este sigur:încălțămintea de calitate este pe placul tuturor.

Sursa foto: https://unsplash.com

Articolul Cum recunoști încălțămintea dăunătoare pentru sănătatea picioarelor tale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*