Cum să ai o alimentație corectă, pentru a te bucura de sănătate digestivă indiferent de vârstă

Modul de hrănire este vital pentru fiecare om. Specialiștii în domeniu recomandă tuturor, indiferent de vârstă, să aibă mare grijă la alimentele pe care aleg să le ingereze, deoarece pot avea probleme de sănătate, mai mari sau mai mici. Regimul alimentar echilibrat este esențial pentru a preîntâmpina apariția unora boli digestive și nu numai. Deși mulți tineri din ziua de astăzi consideră că pot mânca la nesfârșit, fără probleme, orice aliment, adevărul este că obiceiurile proaste vor duce inevitabil la dureri banale sau complicate de stomac, la grave afecțiuni intestinale sau chiar la cancer.

Astfel, ar fi bine ca fiecare om să știe cum să se hrănească așa cum trebuie. Din păcate, nu există un aliment minune, perfect pentru a acoperi toate necesitățile nutritive. Asocierea alimentelor într-o dieta sănătoasă este destul de complicată de realizat pentru un necunoscător, iar din acest motiv mulți uită să consume la masă o cantitate suficientă din fiecare grup alimentar.

Iată câteva sfaturi și recomandări utile în acest sens!

Alimentația corectă presupune din start existența în locuință a unor ingrediente cat mai diverse. Dacă familia este numeroasă, atunci foarte utile sunt frigiderele side by side de la Ideall, în care pot fi depozitate perfect diferite cantități de fructe, legume, carne, pește, ouă, unt, lapte, sticle de apă plată sau diferite alte alimente necesare pentru o masă nutritivă cât mai bună.

  • Crearea unei diete bogate în fibre garantează funcționarea optimă a sistemului digestiv. Organismul are nevoie de 20-30 de grame de fibre pe zi, însă acestea trebuie introduse treptat, în așa fel încât să nu apară dureri abdominale sau balonare. Dintre fibrele bune pot fi enumerate: cereale integrale, fructe seci, morcovi, mere, pere, banane, caise, piersici, leguminoase, oleaginoase, legume crucifere;

  • Pentru bună funcționare a sistemului digestiv, este vital să se mănânce alimente care ajută la stimularea digestiei, cum ar fi lactatele fermentate. Iaurtul este apreciat și poate fi introdus în mesele copiilor și adulților, în egală măsură, el prevenind cu succes constipația;
  • Condimentele sunt și ele folosite din cele mai vechi timpuri pentru menținerea sănătății. Ele ajută la stimularea digestiei, cresc cantitatea de salivă secretată și stimulează secreția de bilă. Dacă persoana în cauza nu are alte probleme medicale care să-i interzică ingerarea unora dintre ele, atunci ar fi bine să le introducă în alimentația zilnică. Câteva exemple în acest sens sunt: usturoiul, cuișoarele, coriandrul, scorțișoara, piperul, ardeiul iute;
  • Mâncarea de tip fast-food nu este niciodată o alegerea corectă, așa că trebuie ocolită permanent. Ea conține multe calorii, o doză mare de grăsimi saturate, glucide și sare, ceea ce înseamnă perturbarea organismului uman și chiar apariția unor boli ale stomacului sau intestinelor;
  • Recomandarea tuturor specialiștilor este ca oamenii să mănânce încet, fără să se grăbească și să-și creeze un adevărat ritual la fiecare masă. Doar așa nu vor mânca mai mult decât trebuie. Acest lucru poate fi numit alimentația conștientă. De asemenea, nu trebuie să uite să consume apă și săa evite băuturile carbogazoase.

În concluzie, pentru o bună sănătate digestivă este important ca fiecare să aibă grijă la ceea ce mănâncă zi de zi, adăugând în farfurii alimentele corecte, fără să facă excese culinare și fără să mănânce zilnic fast-food.

Surse foto:
shutterstock.com
ro.pinterest.com

Articolul Cum să ai o alimentație corectă, pentru a te bucura de sănătate digestivă indiferent de vârstă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*