Cum să folosești mai eficient balsamul de rufe? 7 trucuri utile

Folosirea unui balsam de rufe le oferă acestora o textură catifelată și moale. Prosopul curat, lenjeria de pat ca nouă și plăcută la atingere sau hainele frumos mirositoare și luminoase sunt doar câteva aspecte pozitive ale utilizării balsamului de rufe.

Dacă vrei să afli cum poți folosi mai eficient balsamul de rufe, citește următoarele trucuri și sfaturi utile și aplică-le în rutina ta de curățate a hainelor, accesoriilor și obiectelor murdare.

Rufele aglomerate din mașina de spălat

Pentru a putea folosi balsamul de rufe mai eficient, este important sa nu aglomerezi mașina de spălat sau să o suprasoliciți. Dacă vei depăși cantitatea de rufe maximă recomandată, atunci soluția nu va putea ajunge la toate hainele. Poți opta pentru un balsam de rufe ieftin și de calitate cu care să speli o cantitate mare de rufe, însă fără a încărca mașina mai mult decât este necesar.

 

Curățarea petelor de pe hainele de piele

Hainele de piele au nevoie de un tratament special atunci când sunt spălate pentru a-și menține aspectul plăcut și să fie rezistente în timp. În cazul în care ți-ai pătat un articol de piele, nu îți face probleme! Cu ajutorul balsamului de rufe vei putea curăța și îndepărta chiar și cele mai adânci pete.

Prosoape moi și absorbante

Prosoapele necesită un proces de curățare special deoarece intră în contact direct cu majoritatea particulelor de praf, mizerie și chiar bacterii atunci când ne ștergem mâinile sau corpul. Este recomandat ca prosoapele să fie spălate în apă fierbinte, însă dacă au modele speciale sau broderii, atunci temperatura poate fi un pic mai scăzută.

Capacitatea de absorbție este cel mai important criteriu pe care-l cauți la un prosop. Pentru ca această caracteristică să persiste în timp, folosește balsamul de rufe la fiecare două sau trei spălări, astfel produsul va reduce absorbția, chiar dacă va lăsa prosopul moale și pufos.

Nu folosi balsamul pentru toate hainele

Majoritatea rufelor tale vor avea un aspect mătăsos și plăcut mirositor după ce le vei spăla cu balsam de rufe. Totuși, nu toate acestea au nevoie de soluție. De exemplu, hainele pentru bebeluși au proprietăți ignifuge, iar prin folosirea balsamului vei bloca această capacitate, făcându-le inflamabile.

Hainele de sport au capacitate de absorbție

Chiar dacă îți dorești ca hainele tale de sală sau de sport să miroasă cât mai bine și să fie confortabile, asemeni prosoapelor, acestea au proprietăți de absorbție a transpirației. Dacă vei folosi balsamul de rufe la fiecare spălare, vei încetini acest proces.

În cantități mari, balsamul distruge țesăturile

Majoritatea hainelor nu necesită utilizarea balsamului de rufe frecvent, în special cele din microfibră sau pânză. Acesta trebuie folosit cu atenție deoarece, în cazul în care programul de spălare a fost prea scurt sau nu a folosit apă fierbinte sau caldă, atunci soluția se poate lipi de material, distrugând țesătura. Când folosești balsam, asigură-te că nu pui o cantitate prea mare de produs.

Înlăturarea părului de animale

Dacă ai pisică sau câine, mai mult ca sigur te confrunți cu foarte multe fire de păr scurte prinse pe covorul tău moale și confortabil. Pentru a le înlătura, folosește un amestec de balsam de rufe și apă, în proporții egale, și freacă suprafața respectivă cu un burete. După ce se usucă zona, vei putea aspira restul firelor rămase.

Balsamul de rufe oferă hainelor, prosoapelor și celorlalte obiecte pe care dorești să le speli o prospețime și o îngrijire de profunzime. Totuși, este important să iei în considerare informațiile de pe etichetele produselor și îl folosești doar atunci când trebuie ca să poți obține rezultatele dorite de fiecare dată!

Sursă foto: Pile of Towels with Laundry Softener

Articolul Cum să folosești mai eficient balsamul de rufe? 7 trucuri utile apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*