Cum să porți pantofii brogue

Pentru că nu doar femeile au în garderobă modele de încălțări versatile, din colecția de pantofi a bărbaților nu trebuie să lipsească pantofii brogue. Acest model a luat naștere în Irlanda și Scoția, fiind recunoscut ușor după perforații. Deși perforațiile prezente pe pantofii brogue serveau drenării apei din pantofii, astăzi au un rol pur estetic.

 

Fie că alegi ținute casual sau semi-formale, pantofii brogue ți se potrivesc perfect! Nu știi cum să-i asortezi în ținute? Ține cont de recomandările noastre, din articolul de mai jos!

Tipuri de pantofi brogue

În linii mari, există trei tipuri de pantofi brogue pe care bărbații îi pot include în colecția lor:

  • Pantofii full brogue
  • Pantofii quarter brogue
  • Pantofii semi brogue

 

Aceste tipuri de pantofi se aleg în funcție de perforațiile aplicate pe căpută și pe laterale și de forma bombeului. Dacă ai nevoie de ținute mai puțin formale, achiziționează o pereche de pantofi full brogue, pe care îi vei găsi și sub denumirea de wingtip. Caută pe epantofi modelul care ți se potrivește cel mai bine și asortează-l cu obiectele vestimentare preferate din garderobă.

 

În magazinele fizice și în cele online vei găsi și pantofi quarter brogue. Acesta este un model mai simplu, are o bază dreaptă a bombeului și este potrivit pentru ocaziile speciale. Astfel, dacă ai fost invitat la un eveniment și vrei să porți un costum elegant, pantofii quarter brogue reprezintă varianta ideală.

 

Există și varianta semi brogue, potrivită pentru un costum office, pe care să-l alegi pentru birou.

Reguli generale pentru purtarea pantofilor brogue

Pantofii brogue îți completează perfect ținuta, indiferent dacă ești fanul jeanșilor sau ești nevoit să te îmbraci în costum la locul de muncă. Pentru a fi sigur că nu dai greș sau dacă preferi un stil vestimentar clasic, mizează pe alegerea pantofilor brogue în nuanțe închise de negru, bleumarin sau maro.

Pentru a construi o ținută smart casual, cu jeanși sau pantaloni chinos, alege o pereche de pantofi full brogue. Modelele de pantofi brogue în nuanțe de negru și maro închis arată cel mai bine pe modelele quarter sau semi brogue și atrag toată atenția!

Ținute pe care le poți purta cu pantofi brogue

Pantofii full brogue reprezintă modele versatile și clasice, care pot fi integrați în aproape orice ținută. Vrei să îi porți la jeanși și cămașă? Optează pentru modele pe maro deschis. Dacă adaugi și un cardigan în ținută, vei obține un outfit smart casual fără cusur. Pentru a asorta corect jeanșii cu pantofii brogue, păstrează un stil vestimentar simplu. De regulă, sunt recomandați jeanșii în nuanțe de albastru închis sau de negru. La fel de populare sunt și ghetele în stil brogue, care te ajută să compui o ținută casual, mai relaxată. Atunci când porți ghete de acest fel, ia în calcul faptul că jeanșii trebuie să se termine exact deasupra ghetei sau să cadă puțin peste ea. Nu purta niciodată jeanșii în ghete.

Vrei să obții o ținută îndrăzneață și să atragi toată atenția asupra pantofilor? Încearcă un look vintage, cu ajutorul pantofilor brogue în combinație de alb și negru. Dacă ai nevoie de încălțări comode și versatile, nu uita că pantofii brogue maro sunt cei mai potriviți. Îi poți purta tot timpul anului, în combinație cu orice culoare și la orice ținută, pentru o apariție impecabilă.

Ține cont de aceste sugestii și poartă corect pantofii brogue, pentru un look fără cusur!

Sursa foto: unsplash.com

 

Articolul Cum să porți pantofii brogue apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*