Cum sa te feresti de tantari! 5 Sfaturi pentru tine si copilul tau

Când vine vara, nu e om care să nu fie în căutarea sfaturilor anti ţânţari.

Primul lucru care vă vine în minte este repelentul. Însă sunt mulţi oameni care se feresc de soluţiile chimice.

Iată mai jos câteva remedii naturale anti ţânţari.

Foloseşte ulei de citronella, scorţişară sau ricin

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

Mirosul acestor uleiuri esenţiale îi pune pe fugă pe ţânţari. La fel şi uleiul de lămâie cu eucalipt. Mai poţi încerca uleiul de arbore de ceai.

Ultra Last Minute CRETA!!! Plecare cu avionul din CLUJ in data de 19.06.2019 !

Fie că arzi lumânări care au la bază aceste uleiuri, fie că utilizezi uleiul într-un recipient special, mirosul va alunga nesuferitele insecte. O altă soluţie este să freci pe piele rămurică de citronella.

Poartă haine lejere

Deşi ţi se poate părea că n-au legătură hainele cu ţânţarii, ei bine au. Tânţarii sunt atraşi de corpurile calde şi de mirosul de transpiraţie. Aşadar, este indicat să porţi haine lejere, care nu îţi încing corpul. Unele cercetări spun că ţânţarii par a fi atraşi de culorile roşu, albastru şi negru. Şi poate ar fi mai bine să le ocoleşti pe timpul verii.

Mai mult, este indicat să nu te dai cu odorizante. Chiar dacă vrei să maschezi mirosul de transpiraţie care oricum atrage ţânţarii, mirosul de parfum îi atrage şi mai mult.

Foloseşte plasele de ţânţari

Este indicat ca în sezonul cald să-ţi pui la ferestre şi uşi plase anti ţânţari. Chiar şi la pat este bine să-ţi confecţionzi un dispozitiv care să îţi permită să ataşezi plase asemeni unui baldachin.

Stai în casă când ţânţarii sunt afară

Evită să ieşi afară pe înserat sau noaptea. Atunci ţânţarii ies la „vânătoare”. Şi dacă, totuşi, te rişti, îmbracă haine şi pantaloni lungi. Nu te îmbrăca în tricou sau pantaloni scurţi pentru că vei fi o ţintă sigură.

Atenţie la bălţi şi tunde gazonul

Dacă stai la curte sau chiar la bloc, evită să uzi peluza până la refuz. Dacă ai animal de curte, goleşte-i recipientul de apă şi pune tot timpul apă proaspătă. Orice baltă, cât de mică, poate fi locul ideal de înmulţire a ţântarilor. Chiar şi farfurioarele de sub ghivecele de plante pot fi un paradis al nesuferitelor insecte.

Sursa: kanald.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*