Cum se face eclerul cu ciocolata. Reteta in imagini, explicata pas cu pas 

Cum se face eclerul cu ciocolata. Reteta in imagini, explicata pas cu pas

INGREDIENTE: Coji ecler 24 buc – 100 ml ulei , 200 ml apa, 200 gr faina, 7 oua, 1 praf de sare, Crema de vanilie, Ciocolata pentru decor

Instructiuni preparare:

Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina si se amesteca repede cu o paleta  pentru a asigura inglobarea intregii cantitati de faina.

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (180 gr), apoi la temperatura moderata (120 gr), fara a deschide cuptorul in primele 10-15 minute.

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata. Capacele la eclere se taie numai pe o latura si se umplu cu crema de vanilie calda.

Se lasa cca 30 min sa se racesca apoi se glazureaza cu ciocolata topita.

Le pastram la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

sursa

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*