Cum vrea Burleanu să ajute fotbalul mic? „Avem nevoie de o modificare de protocol medical pentru ca în martie să reluăm toate competițiile în România!”

În luna martie se face un an de când aproape tot fotbalul mic și cel juvenil, cu excepția Ligii Elitelor, au fost puse pe pauză în contextul pandemiei de coronavirus. Au fost și întreceri răzlețe care s-au mai reluat în țară, cum ar fi Liga 4-a Hunedoara, însă majoritatea grupărilor afiliate la AJF-uri așteaptă o îmblânzire a protocolului.

În primul rând, asta ar presupune validarea testelor antigenice (rapide) care ar costa în jur de 150 de lei bucata, în timp ce pentru un test Real-Time PCR poți plăti și 400 de lei la o clinică privată. Președintele Federației Române de Fotbal susține că se ocupă de problemă, în așa fel încât peste o lună de zile și fotbalul amator să se dezghețe, la pachet cu întrecerile județene sau republicane de juniori.

„Obiectivul nostru, ca federație, pe care l-am împărtășit și noului ministru de la Tineret și Sport este ca în luna martie să putem să reluăm toate competițiile fotbalistice din România la nivel de copii și juniori, și la nivel de fotbal amator. Ca să putem face acest lucru, avem nevoie de o modificare de protocol medical care presupune ca testele RT-PCR să fie înlocuite cu testele rapide antigenice. Acesta este un scenariu cu care lucrăm. Al doilea scenariu presupune o testare RT-PCR doar înainte de începerea competiției și apoi, bineînțeles, dacă apar simptome ale acestui virus. Aceasta e soluția pe care o vedem pentru ca în luna martie să putem relua toate competițiile”, a declarat președintele FRF cu ocazia meciului naționalei de futsal a României, cu Serbia, de la Timișoara.

Conform colegilor de la liga2.prosport.ro, Burleanu a mai subliniat că fotbalul e cu adevărat fotbal doar când sunt și competiții. „Un alt lucru pe care trebuie să-l menționăm este că toate aceste cluburi au suferit extrem de mult în toată această perioadă de timp, nu au fost susținute absolut deloc de către stat și atunci, avem nevoie de acest sprijin din partea statului ca aceste echipe să poată să revină cât mai aproape de normalitate. Această stare de normalitate presupunem noi că o reprezintă reluarea competițiilor”, a mai spus președintele FRF.

Vă reamintim că în ședința de CEX a AJF Arad s-a decis ca noul sezon (comprimat) al Ligii a 4-a să pornească la drum pe 20 martie.

0
0

Articolul Cum vrea Burleanu să ajute fotbalul mic? „Avem nevoie de o modificare de protocol medical pentru ca în martie să reluăm toate competițiile în România!” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*