Cunoşti foarte bine limba engleză? Iată 3 domenii în care poţi lucra dacă vrei să te muţi în Bucureşti!

În ultimii ani, migrarea populației către capitală, din alte zone urbane sau rurale ale țării, a cunoscut o expansiune foarte mare, datorită nivelului crescut al stilului de viață, dar și datorită ofertei mult mai generoase a locurilor de muncă.

Dacă ești din Lugoj și îți dorești să faci o schimbare în viața ta, luând în considerare o relocare în București, probabil te-ai întrebat care sunt domeniile în care ai putea să lucrezi pentru început și la ce joburi ai putea să aplici. Pornind de la aptitudinile și certificările pe care le deții, te poți orienta către anumite zone de lucru, astfel încât să fii mulțumită cu decizia pe care ai luat-o.

Astăzi, cunoștințele de limba engleză reprezintă un atu aproape în orice domeniu sau pot reprezenta chiar un job în sine, motiv pentru care, dacă ai pe listă aceste abilități, le poți folosi cu succes în căutarea unui loc de muncă.

Iată în ce domenii poţi să-ţi foloseşti cunoștințele de limbă engleză:

  1. Comunicarea online

Odată cu apariția internetului și cu dezvoltarea mediului online, comunicarea a depășit orice graniță virtuală, motiv pentru care, astăzi, cunoașterea unei limbi de circulație internațională reprezintă un mare avantaj. Au apărut foarte multe joburi noi dezvoltate în jurul platformelor online, marea majoritate implicând noțiuni tehnice sau comerciale, dar și de comunicare vizuală sau verbală prin intermediul limbilor străine. Videochatul este unul dintre domeniile care îmbină cu succes toate aceste elemente, comunicarea în limba engleză fiind una dintre aptitudinile necesare pentru desfășurarea activității. Dacă deții cunoștințe medii sau avansate, studioul Gloria Agency reprezintă o oportunitate de dezvoltare profesională și personală, prin care vei reuși să ai mai multă încredere în tine și să socializezi mult mai eficient, comunicând cu oameni din toate colțurile lumii. În plus, training-urile oferite la început te vor ajuta să-ți perfecționezi limba engleză și să îți dezvolți cultura generală.

  1. Traduceri

Jobul de traducător liber profesionist se potrivește persoanelor care au cunoștințe foarte bune de limba engleză și își doresc să își desfășoare activitatea independent de orice constrângere referitoare la locație și program de lucru. Mai exact, dacă preferi să-ți desfășori activitatea acasă sau pe o terasă însorită, ai nevoie doar de un laptop, pentru a dezlega tainele textelor pe care le ai în lucru. Recomandat este să deții un certificat de traducător autorizat, dar poți realiza traduceri și fără studii de specialitate în acest domeniu, căci important este să cunoști gramatica limbii engleze și să poți interpreta un text, mai ales dacă este din domeniul literar. Acest job este perfect și pentru persoanele care vor să-și rotunjească veniturile, cum ar fi studenţii, mămicile aflate în concediu postnatal sau persoanele care vor să aibă o activitate în plus pe lângă jobul principal, deoarece îți oferă  posibilitatea de a-ți gestiona volumul de muncă în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție.

  1.     Predarea limbii engleze

Chiar dacă nu ești un profesor cu diplomă în domeniu, poți susține cursuri online sau sesiuni de meditații dedicate elevilor care vor să își perfecționeze limba engleză. La un click distanță, pe internet, se găsesc foarte multe materiale atât în variantă scrisă, cât și video, care te vor ajuta să-ți pregătești cursul la un nivel profesionist. Cele mai bune practici în predarea limbii engleze le vei deprinde cu timpul, pe măsură ce vei căpăta mai multă experiență, motiv pentru care nu trebuie sa te cramponezi de emoțiile primei sesiuni. Poți lansa diferite anunțuri în mediul online pentru a te promova.

Așadar, cunoștințele de limba engleză îți oferă posibilitatea să găsești cu ușurință un job care să îți aducă multe satisfacții profesionale, chiar dacă vin odată cu o schimbare majoră în viața ta.

Sursă foto: Pexels.com.

Articolul Cunoşti foarte bine limba engleză? Iată 3 domenii în care poţi lucra dacă vrei să te muţi în Bucureşti! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*