Cupa Davis isi schimba REGULILE. Cum se vor desfasura meciurile incepand din 2018

Partidele din Cupa Davis, cu exceptia celor din Grupa Mondiala, se vor disputa dupa un nou format incepandcu editia de anul viitor a competitiei. Vor fi meciuri de maximum trei seturi, desfasurate pe parcursul a doua zile (si nu trei ca pana acum), a anuntat vineri Federatia internationala de tenis (ITF).

Pentru confruntarile din Zonele I si II s-a decis aplicarea unui nou format, incepand cu meciurile programate in luna februarie, cand primele doua meciuri de simplu si partida de dublu vor avea loc intr-o singura zi, urmate de ultimele doua meciuri de simplu, in ziua urmatoare.

Astfel, pentru Zona I, din care face parte si Romania, s-a decis ca meciurile sa se dispute vineri 2 februarie si sambata 3 februarie, in timp ce duelurile din Zona a II-a se vor derula sambata 3 februarie si duminica 4 februarie.

Totodata, Federatia internationala de tenis a stabilit ca, in cazul in care una dintre echipe conduce cu 3-0 si are deja asigurata victoria finala, sa se dispute doar al patru meci de simplu, nu si al cincilea (care conform regulamentului de pana acum ar fi trebuit sa se joace).

Meciul al cincilea nu se va mai disputa daca partida a patra este decisiva, la fel cum este acum regulamentul pentru finala Cupei Davis.

Consiliul director al ITF a aprobat, de asemenea, marirea numarului de jucatori dintr-o echipa, de la patru la maximum cinci, pentru a oferi „o mai mare flexibilitate in alegerea echipelor”, aceasta masura fiind valabila inclusiv pentru competitoarele din Grupa Mondiala.

In ceea ce priveste meciurile din Grupa Mondiala, acestea vor continua sa se deruleze pe parcursul a trei zile, dupa sistemul „cel mai bun din cinci seturi”, ca si pana acum, a mai precizat ITF.

The post Cupa Davis isi schimba REGULILE. Cum se vor desfasura meciurile incepand din 2018 appeared first on Sport Total FM.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*