Cupa Max Ausnit 2020! Emil Dima și Manuela Mureșan au câștigat categoriile elite

Claudiu BuciuDesfășurată în condiții speciale impuse de pandemie, ediția din acest an a Cupei ”Max Ausnit” la ciclism pe șosea a fost totuși o reușită.

”Anul acesta, ediția a fost dedicată memoriei lui Steven Ausnit. Am avut 290 de participanți din România, Ungaria și Ucraina și, ca lucru îmbucurător, doar trei sportivi au abandonat cursa”, ne-a declarat Roxana Alexa, din partea organizatorilor.

Categoria Elite Masculin a fost câștigată de sportivul brașovean Emil Dima, care a reușit un timp de 2:20:55.

La Elite Masculin Juniori, a câștigat Ioan Dobrin, cu un timp de 2:22:59. Categoria Masculin sub 23 de ani a revenit lui Andrei Cojanu, cu 2:24:17. Concurând cu numărul 13, Botond-Adorjan Bagoly s-a impus în cursa seniorilor de peste 50 de ani, cu un timp de 2:28:54. Cursa Masculin open, a celor cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani, a fost adjudecată de Farkas-Pal Pataki, cu 2:26:21.

În ceea ce privește rezultatele la feminin, categoria Elite Feminin Open a fost adjudecată de campioana națională Manuela Mureșan, care a parcurs traseul în 2:38:42. Antoanela Manac (2:42:38) s-a impus în cursa Feminin Open.

Ca de obicei, la Cupa Max Ausnit a fost organizată și o cursa specială, dedicată sportivilor cu dizabilități, unde sportivul craiovean Theodor Matican a reușit un timp de 2:05:19. Cursa specială a avut un traseu separat.

Ediția a noua a Cupei ”Max Ausnit” s-a desfășurat sâmbătă, 19 septembrie. În acest an,  competiția internațională a constat doar din proba de fond, pe o distanță de 91 de kilometri, cu o diferență de nivel de 1.200 metri.

Startul s-a dat în comuna Fârdea, iar traseul a inclus și zona Lacului Surduc. Printre cei care au încheiat cu bine traseul, s-a aflat și sportivul lugojean Alex Szilagy.

Galerie foto: Cornel Putan

Foto: Jozsi LeczkiArticolul Cupa Max Ausnit 2020! Emil Dima și Manuela Mureșan au câștigat categoriile elite apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*