Curățenia de primăvară a început! Cetățenii au în sfârșit șansa să scape de resturile vegetale

Curățenia de primăvară a început cu bine în municipiul Lugoj.
Acțiunea, care nu a mai avut loc anul trecut, se va face acum cu câte două treceri, prin fiecare cartier.

”Având în vedere resursele extrem de limitate, sunt mulțumit de felul în care a decurs curățenia de primăvară, până în prezent. Facem această curățenie cu mai puțini oameni, dar cu dorința de a face. Acum, avem la dispoziție cuțitele noi de tocător, pe care le-am comandat din Italia și am început lucrul”, spune primarul Claudiu Buciu.

Doamna Elena Olaru, de la Serviciul de Sere, Parcuri și Spații Verzi arată că în prima zi, de pe Splaiul Brediceanu, Campionilor, Sporturilor, Paul Chinezu și Episcop dr. Bălan, au fost adunate trei remorci de tocătură vegetală, iar din zona Țesători și Cartierele Stadion I, II și III, două și jumătate. Miercuri dimineața, până la ora 10, doar de pe strada Titulescu a fost umplută complet o remorcă de resturi vegetale.

”Cetățenii știau de program, au fost informați inclusiv prin intermediul ziarului Redeștep­tarea. Și au răspuns foarte bine. Unii chiar au pus crengile în buchet, pentru a le ușura munca oamenilor noștri”, spune Elena Olaru.

Crengile și resturile vegetale de la vie, de exemplu, se toacă pe loc, cu un utilaj italian ”Cara­vaggi”, care are capacitate de a tăia până la diametrul de 25 cm. ”Făina” rezultată se duce direct în remorcă și va fi folosită drept compost.

Programul zilelor următoare este: în 4 si 18 martie: Cartierul Cotu Mic și Splaiul Tinereții. În 5 și 19 martie: străzile Banatului, Boc­șei, Vladimirescu și Heren­dești. În 8 și 22 martie: Bolintineanu, Cartierul Balta Lată (Eftimie Murgu).

În 9 și 23 martie: Făgetului, 13 decembrie, Horea, Vasile Alecsandri, Brândușelor și Traian Vuia. În 10 și 24 martie: Timotei Popovici, Caraiman, Tapiei și străzile adiacente.

În 11 și 25 martie: Splaiul 1 Decembrie, Cartierul Militari, străzile Astalaș, Primăverii și Cloșca, iar în 12 și 26 martie sunt programate str. Rosada, Dunării, 13 decembrie, Narciselor, Împăratul Traian, Ion Vidu, Coposu și străzile adiacente.

Zilele de 29, 30 și 31 martie sunt rezervate altor zone din oraș, la cererea cetățenilor, care pot apela la numărul de telefon 0256.351.902. Programul de lucru este între orele 8 și 15.

Articolul Curățenia de primăvară a început! Cetățenii au în sfârșit șansa să scape de resturile vegetale apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*