Curățenie de…iarnă! A început extragerea arborilor periculoși din curtea spitalului municipal

La trei ani de la furtuna din toamna anului 2017, au început în sfârșit lucrările de îndepărtare a arborilor periculoși din curtea Spitalului Municipal dr. Teodor Andrei. Copacii uscați au fost marcați și au început tăierile. Deși demersul a fost făcut la scurt timp după furtună, până acum nu s-a reușit îndepărtarea materialului lemnos și refacerea spațiului verde din parcul spitalului.
În urma inspecțiilor anterioare a specialiștilor din domeniul silvic, au fost identificați aproximativ 180 de copaci, majoritate bătrâni și nesiguri.

În curtea spitalului există un fond arboricol format din mai multe specii: molid, paltin, ulm, arțar, ienupăr, cireș japonez sau Ginkgo Biloba. Singurii arbori eliminați, până acum, au fost cei din fața pavilionului central în cursul lucrărilor de amenajare a parcării de la UPU și a unui nou punct acces-control.

În cursul anului viitor vor urma lucrări de reamenajare a parcului, însoțite de un plan de replantare de arbori tineri și introducerea liniilor de alimentare cu curent electric a pavilioanelor în subteran.

Articolul Curățenie de…iarnă! A început extragerea arborilor periculoși din curtea spitalului municipal apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*