Curițeanu a găsit ce-a căutat – 1000 de lei…amendă!

Pentru declarațiile de la Digi, se pare că involuntare, împotriva arbitrajului cuplului Diana Florescu/Anamaria Stoia, la meciul de la Cluj, dintre Universitatea din localitate și Corona Brașov, fostul antrenor al echipei de Sub Tâmpa, Vasile Curițeanu (foto Mytex Brașov), a primit o amendă de 1000 de lei! E mult, e puțin, nu știm să evaluăm această amendă, cert este faptul că pe tehnicianul cu ștate vechi în handbalul românesc l-a luat gura pe dinainte, acuzând maniera de arbitraj a celor două judecătoare, considerând că cea mai mare greșeală s-a petrecut chiar în ultimele secunde, când echipa sa trebuia să primească o lovitură de penalitate!

Se pare că antrenorul ar fi explodat în fața cameramanilor de la Digi, fără să fi fost intervievat și fără să știe că este înregistrat. A fost un val de furie, de acuzații la adresa arbitrajului din handbalul romanesc, cu trimitere directă, firește, la Federația Română de Handbal. Și, culmea, Vasile Curițeanu îl are ca ginere chiar pe unul din fluierașii buni ai României, Bogdan Ștark.

După ce Comisia de Disciplină a dat verdictul, am luat legătura cu una din arbitrele care au condus meciul de la Cluj, mă refer la Diana Florescu, și am întrebat-o dacă onoarea îi este reperată, dacă este mulțumită cu sancțiunea dată lui Curițeanu. ”Eu și partenera mea de arbitraj suntem mulțumite că niciunul din colegii noștri, mai ales cei din Comisia de Arbitri, n-a avut altă părere despre deciziile noastre, din finalul meciului, cele care l-au inflamat pe antrenorul din Brașov. Domnul Curițeanu ar fi trebuit să știe că nu orice fault în ultimele 30 de secunde se penalizează cu cartonaș roșu și lovitură de la 7 metri, dacă nu este fază clară de gol.
dia
Noi nu avem ce să ne reproșăm, după acel meci, a fost o adevărată încleștare în teren – Clujul a condus chiar și la 7 goluri, Corona a reușit egalarea, ba chiar a luat și avans, dar n-a rezistat. Mai mult, cu câteva zeci de secunde înainte de final, Timeea Tătar a scăpat pe contraatac, dar a ratat copilărește, singură cu portarul, putea fi faza decisivă pentru victorie!

Partea mai rea este că cei care ne cunosc și au văzut și auzit ploaia de cuvinte urâte, pe care ni le-a adresat domnul antrenor, ne întreabă ce s-a întâmplat exact și dacă brașoveanul are dreptate… Nu ne-a picat tocmai bine, în primele zile de după meci – în plus, chiar cu o zi înaintea alegerilor de la Federația de Handbal, redactorul de la Digi și-a început emisiunea exact cu tirada tehnicianului împotriva noastră, alte acuzații, alte blamări nemeritate – n-a fost deloc profesionist, reporterul de la Digi, chiar o să-i reproșez asta.

Și antrenorul din Brașov, și redactorul de la Digi trebuie să știe că eu și Stoia n-am fost suspendate NICIODATĂ, nici măcar o zi sau o oră, și avem peste 15 ani de activitate împreună! Sigur, și noi suntem oameni și putem avea o zi mai puțin inspirată, nu contest asta, dar chiar și în acest caz am dus meciul cu bine până la capăt, fără să influențăm scorul”, ne spunea Diana Florescu, încă supărată pe ușurința cu care Curițeanu le-a învinovățit.

CV Diana Florescu/Anamaria Stoia
- Fac cuplu din anul 2002
- Au arbitrat la 2 Campionate Mondiale de Tineret
- Au prins 3 Campionate Europene de juniori
- –––––––––––––––––––––––––––––––––––
- Au în palmares o ediție a Jocurilor Olimpice de senioare
- Au fost invitate să arbitreze la 3 Campionate Mondiale
- Au fost prezente la 4 Campionate Europene
- În cupele europene, au arbitrat o finală de de Cupa Cupelor, una de Challange Cup, una de Liga Campionilor și o semifinală de Final Four

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*