Curtea de Arbitraj Sportiv a ratificat suspendarea Rusiei, din competițiile internaționale, dată de Agenția Mondială Antidoping!

Wada a găsit mai multe nereguli la Agenția Națională Antidoping din Rusia, drept pentru care a suspendat participarea sportivilor acestei țări la Olimpiada de la Tokyo, la Jocurile Olimpice de iarna, cât și la Cupa Mondială din Qatar. Wada a dorit ca sancțiunea să fie pe patru ani, dar rușii s-au adresat Curții de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Elveția.

Tribunalul Internațional elvețian a fost de acord cu sancțiunea dată de Agenția Mondială Antidoping (WADA), dar numai pe jumătate, adică numai 2 ani, în loc de 4, cum a decis WADA. Așadar, niciun sportiv rus nu poate participa la Olimpiada de la Tokyo, sub steagul Rusia, țară care nu va mai putea organiza nicio competiție internațională și nici nu va putea fi desemnată gazdă a vreunui concurs de talie internațională.

”Agenția Mondială Antidoping este mulțumită că a câștigat acest caz important. Am prezentat cazul cu toate dovezile importante, iar rezultatul s-a văzut. Da, avem o nemulțumire că pedeapsa nu a rămas pentru 4 ani, cum am dat-o noi”, a declarat președintele WADA, Witold Banka.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*