Dacă vrem în Europa, să nu ne speriem de adversari!

Astazi, la Viena, s-au tras la sorți grupele Cupei EHF, printre echipele aflate în urne aflându-se și două echipe românești – HC Zalău și SCM Craiova. După stabilirea adversarelor, lumea handbalului de la noi este de părere că norocul le-a cam ocolit pe fetele noastre, mai ales pe cele din Oltenia. Și totuși, mingia este rotundă, cum se spune, iar dacă vrei în Europa, să stai la masă cu cele mai valoroase echipe continentale, atunci trebuie să ai încredere și să lupți, să fii optimist și să nu te lași amăgit de aparențe. Spun asta, pentru că SCM Craiova pare să fi nimerit într-o grupă fără ieșire, cu adversare din Franța, Danemarca și Rusia. Vorbim de Brest Bretagne, de Randers HK și de Kuban Krasnodar.

Dacă le luăm pe rând, vom descoperi că formația franceză, Brest, nu este deloc o sperietoare. Chiar dacă a jucat pentru calificarea în grupeleChampions League, Brest n-a luat niciun punct, în acea grupă, fiind învisă și de Gyor, și de Rostov, și de Midtjylland. La Brest evoluează și Melinda Geiger, din România, dar și una din cele mai bune handbaliste din Franța, Marta Mangue.

O echipă greu de învins pare a fi și Randers din Danemarca, o grupa cu multe participări în cupele europene, începute cu o finală de City Cup în 2000, pierdută în fața Rapidului din București. Până astăzi, Randers a câștigat, totuși, Cupa EHF, în 2010, depășind într-o dublă manșă gruparea spaniolă Prosolia Elda Prestigio. Cea mai valoroasă jucătoare este Maria Fisker, o handbalistă care a jucat un sezon și la CSM București.
Am lăsat la urmă pe Kuban Krasnodar, echipa rusă fiind una de temut, fie și dacă spunem doar că antrenorul se numește Evgheni Trefilov. Chiar dacă rusoaicele joacă în cupele europene încă din 1995, Kuban nu are nicio victorie finală, niciun trofeu câștigat, prin urmare oltencele nu trebuie să se sperie doar de numele formației ruse.
craiova
În ceea ce-l privește pe antrenorul Craiovei, Bogdan Burcea, să spunem că, în cursul zilei de astăzi, el a fost dorit ca secund, la naționala de tineret, de principalul Gheorghe Tadici. Să sperăm că numirea va fi de bun augur, și pentru echipa națională, cât și pentru echipa sa de club. Primul meci al Craiovei va avea loc pe 6 sau 7 ianuarie, în deplasare, la Brest Bretagne.

HC Zalău, la luptă cu nordicele!

tadici

Cea de-a doua echipă românească, ajunsă în Grupa D a Cupei EHF, este HC Zalău. Din urnele de la Viena au ieșit, pentru Tadici, adversare ca Larvik, din Norvegia, H 65 Hoors, din Suedia, și DHK Banik Most, din Cehia.
Sigur, Larvik pare o redută mult prea grea pentru fetele din Sălaj, dar nu este deloc așa, pentru că Larvik nu mai are grupul de forță de altădată. Sigur, handbalul norvegian este unul de calibru, ba mai mult, în echipă au mai rămas Thea Mork, sora celebrei Nora Mork, și Koren Riegelhuth, o altă handbalistă valoroasă, dar ajunsă și ea la 33 de ani, însă fetele lui Tadici pot furniza surpriza, dacă joacă cu tupeu, în sensul bun al cuvântului..

Cea de-a doua adversară, H65 Hoors HK,vine din Suedia și a intrat în Europa din 2013, odată cu participarea în Challenge Cup, competiție ce avea s-o câștige chiar în sezonul 2016-2017. Echipa este alcătuită 100% din suedeze.

Grupa Zalăului este completată de DHK Banik Most, o grupare din Cehia, care are în CV câștigarea Ghallenge Cup, ediția 2012-2013.

Așadar, și HC Zalău are toate șansele să acceadă în faza următoare a Cupei Ehf, mai ales că din fiecare grupă se califică primele două clasate. Și Zalăul începe lupta în deplasare, tot pe 6 sau 7 ianuarie, 2018, pe terenul celor de la Larvik, Norvegia.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*