Daco Getica – Ripensia 1-1 după lovituri libere în prima jumătate a reprizei I. În zodia lui 1-1, 5 în ultimele 8

Ripensia Timișoara a abordat astăzi de la ora 11 ultima deplasare din anul 2018, aliniindu-se în București de pe cea mai joasă treaptă atinsă în turul Ligii 2, locul 17, în coborâre după 3 etape petrecute pe poziția a 16-a, iar roșu-galbenii au deschis scorul încă din primele minute și pentru a patra oară în actualul campionat, tot după o lovitură liberă fiind însă și egalați la mijlocul primei părți: 1-1 (1-1) la ex-prim-divizionara Daco Getica. Abonați la 1-1 în acest tur, cu 6 asemenea rezultate dar doar al doilea pe teren advers, după cel de la Snagov, bănățenii rămân însă în zona minată a ierarhiei, nu de mare folos fiind punctul nici pentru cei din capitală, rămași în jumătatea inferioară a clasamentului.

Ar fi putut fi totuși trei în contul oaspeților, și tot în urma unei lovituri libere, bara opunându-se însă reluării lui Hecsko din minutul 60. Astfel, cu bilanțul ieșirilor în sezonul de toamnă 10 2 3 5 12-19 9 puncte, Ripensia vizează acum păstrarea cât mai multor puncte în Timișoara din următoarele 3 meciuri acasă în acest an, săptămâna viitoare cu nou-promovata din Constanța dar și cu brăilenii, iar în jur de 8 decembrie cu oaspeții bihoreni. Apoi, în sezonul de primăvară din 2019 o vor mai aștepta 8 partide pe propriul teren începând cu cea cu UTA, respectiv tot opt ieșiri la Clinceni, Balotești, Metaloglobus București, Petroșani, Cluj-Napoca, Pitești, Mioveni și Constanța, însă mai întâi și mai înainte în apariția inaugurală pe plan local, considerată în deplasare la ACS Poli.

Până una alta, timișorenii cu numai 3 puncte adjudecate din precedentele 15 posibile au căutat să-și mai ușureze situația în deplasarea în capitală pe terenul ex-prim-divizionarei redenumite după retrogradare ASC Daco-Getica, gazdă pe arena ”Juventus” din Colentina, unde nu a prea organizat meciuri în Liga 1.

Cu această ocazie, juniorul Dobre a revenit în poartă după o absență datorată suspendării, iar Apro tot după absența contra vizitatorilor din Mioveni, antrenorul Alexandru Pelici apelând în plus la alte două modificări în 11-le de start față de partida de sâmbăta trecută, și anume la Stoi, care n-a mai intrat în formula de start de la remiza 1-1 în intermediara acasă cu Energeticianul, lipsind 6 partide, respectiv la Bădăuță, care și-a câștigat locul prin golul egalizator marcat runda trecută în ultimul sfert de oră, după ce juca titular în etapele 2-5 și 7-9, ultima oară tot în București, la Metaloglobus, în urmă cu 9 runde. În schimb n-au mai început și astăzi portarul Rădulescu, Burdeț și Mansour, cu toții rezerve iar ultimii 2 intrând în partea secundă, respectiv Zaluschi.

Iar deplasarea a început cât se poate de bine pentru bănățeni, precum puncta și Dumiter la începutul meciului de la Sânmartin, în minutul 11, respectiv Cluci la Târgoviște în minutul 4, în plus la acest capitol figurând și golul lui Ungureanu pe ”Dan Păltinișanu” cu ACS Poli, în minutul 3.

Din lovituri libere a fost testat mai întâi portarul junior Dobre de către căpitanul bucureștenilor, Călințaru, însă tot dintr-o lovitură liberă a deschis scorul Ripensia deja în minutul 6, când execuția lui Apro a fost respinsă de Gavrilaş însă recentrarea căpitanului Călin Toma a fost fructificată de colegul de linie Bogdan Străuţ din careul mic: 0-1.

Fundașul Străuț devenea astfel al zecelea marcator al timișorenilor în actualul campionat, respectiv al optulea în deplasări. Și tot în primul sfert de oră Ripensia își etala periculozitatea din lovituri libere și prin căpitanul Toma, executant din preajma careului, Gavrilaş deturnând de la colţul lung.

Însă a urmat și replica gazdelor cu 3 victorii cu câte 3 goluri marcate în ultimele patru apariții acasă, una singură pe scut, 1-2 cu Petrolul pe 20 octombrie, bucureștenii poziționați cu 6 locuri mai sus și 6 puncte în plus față de elevii lui Pelici egalând la mijlocul reprizei I, și tot dintr-o lovitură liberă, executată precis de Voicu de la marginea careului, la înălțime, în stânga lui Dobre: 1-1 în minutul 22. Până la pauză, goalkeeper-ul formației lui Marius Baciu avea să fie la post și la tentativa lui Dumiter de a ochi colțul lung din marginea careului, la vestiare intrându-se pe picior de egalitate.

Iar tabela de marcaj nu s-a mai modificat, Ripensia înregistrând astfel și cel de-al cincilea scor de 1-1 în ultimele 8 meciuri de campionat, prim punct în deplasare sub comanda lui Alexandru Pelici, după două ieșiri pierdute la zero, la Bacău cu Radu Suciu încă interimar iar la Ploiești cu ocazia debutului noului lor antrenor pe banca tehnică a bănățenilor. Un punct de moral în perspectiva confruntării care pe care de miercuri cu ”vecinii” ierarhici constănțeni, prelungind pe de altă parte la șase seria aparițiilor timișorene fără victorie.

De care au fost totuși la un pas după o oră de joc în Colentina, la puține minute după ce Burdeț îi lua locul lui Anghelina, și tot în urma unei lovituri libere cu Călin Toma la pupitru, Hecsko șutând de la marginea careului mic în bara din dreapta lui Gavrilaș.

Pelici și-a împrospătat apoi ofensiva prin cea de-a doua înlocuire, la mijlocul părții secunde, Gueye Mansour schimbându-l pe Bădăuță, în speranța că și jucătorul de culoare va sparge gheața, după ce apărea ca titular la Târgoviște, în meciul considerat în deplasare la ASU Politehnica dar și la Bacău, din 5 titulariazări, ultima dată runda trecută.

În cele din urmă, câte un punct momentan nu de mare folos pentru fiecare dintre echipe, dar care ar putea conta în economia finală a ierarhiei, bucureștenii urmând să joace miercuri la ACS Poli, de la ora 14, iar pe 1 decembrie tot în vestul țării, la UTA, după care acasă cu Academica, pe când Ripensia după programul miercuri de la ora 17 cu Farul, sâmbătă tot acasă cu cei din Brăila iar apoi tot pe Bega și cu CS Luceafărul…

*

ASC Daco Getica București: Gavrilaş – Dima, Cotigă, Motroc, Muşat – Călinţaru – cpt., Bustea (80, Teuț), Iordănescu, Voicu, Nica, A. Ilie (56, Mârzea).

Rezerve: Botaş – Carabela, Grigore, Neacşu, Georgescu.

Antrenor: Marius Baciu.

Ripensia: Dobre – Străuţ, Hecsko, Apro, C. Toma – cpt., Stoi, Anghelina (53, Burdeț), Popa (80, Popovici), Bădăuţă (68, Gueye), Monea, Dumiter.

Rezerve: Rădulescu – Ţieranu, Kawagoe, Bărîcă.

Antrenor: Alexandru Pelici.

Arbitri: Florin Costin Dan (Chirnogi – Călăraşi) – Andrei Alexandru Roman (Târgu Neamţ) şi Florin Mihai Cosma (Piatra Neamţ).

Rezultatele etapei a XVIII-a în Liga 2, clasamentul actualizat și programul ultimei runde a turului, intermediară, pe coloana datelor tehnice.

 

The post Daco Getica – Ripensia 1-1 după lovituri libere în prima jumătate a reprizei I. În zodia lui 1-1, 5 în ultimele 8 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*