Dan Alexa, manager general la ASU Politehnica

Secund divizionara de fotbal ASU Politehnica Timişoara, a unsprezecea în ierarhia după 24 de etape a Ligii 2 la întreruperea ediției trecute a campionatului în martie 2020, are de astăzi un manager general în persoana lui Dan Alexa, ultima oară ca antrenor principal la Rapid, bucureșteni cu care se clasa pe poziția a cincea luna aceasta în faza play-off de promovare în Liga 1 a locurilor 1-6. După cum anunță clubul alb-violet, fostul internațional marcator pentru România se alătură bănățenilor într-un ”proiect pe termen lung, care îşi propune să readucă suflarea alb-violetă acolo unde merită”. Poliștii sunt înaintea celui de-al cincilea sezon consecutiv în Liga 2, tot atâtea și de la trecerea la sistemul competițional în serie unică, ediție care va demara la finele săptămânii viitoare și pentru care gruparea de pe Bega propusese recent o întrecere în două serii, fără succes însă.

Alexa, în două perioade în trecut ca jucător la FC Politehnica Timișoara, ultima dată până în 2011, dar și la Dinamo în intervalul 2002-2004 precum și în 2006, debuta ca antrenor pe malurile Begăi, la ACS Poli, pe care a promovat-o în Liga 1 în ediţia 2014-2015, performanţă repetată în sezonul următor ca „principal” al Rapidului.

„Asta era dorinţa mea, de foarte mult timp, să o facem iarăşi pe Poli mare, cred că Timişoara are nevoie de Poli Timişoara! Lumea e dornică să revadă fotbal la Timişoara şi am spus, de ce nu, să fac tot ce ţine de mine, pentru că, repet, Poli mi-a dat foarte multe satisfacţii. Timişoara mi-a dat foarte multe satisfacţii. Am trăit clipe minunate, locuiesc aici şi cumva mă simt dator să ajut Poli. Mai mult, a fost într-un moment foarte greu al clubului”, a declarat Dan Alexa pentru portalul alb-violet.

Fostul căpitan al poliștilor a oferit şi câteva detalii despre planurile clubului în perioada următoare: „Am reuşit să aduc nişte investitori care pot să asigure salariile şi tot ce ţine de staff, de echipă, ceea ce contează foarte mult în momentul de faţă. O să încercăm să întărim echipa, ca să ne batem undeva în faţă de anul acesta. Din păcate e cam târziu, e singurul impediment. Am vrut să vin manager general pentru că Tavi Benga consider că a făcut o treabă foarte bună şi am încredere în el. O să încerc să reglementez multe lucruri, să ne organizăm pentru a creşte ca şi club. Vreau să fac lumea să înţeleagă că Poli nu este a lui Dinu, Mihalcea, Saşa, Romoniţă, e echipa comunităţii şi lumea trebuie să înţeleagă că e un moment în care se pot face lucruri importante!”.

Dan Alexa, în vârstă de 40 de ani, născut la 28 octombrie 1979, în Caransebeş, a fost junior la CSS Caransebeş şi LPS Banatul, trecând ca senior de la UM Timişoara la Rocar în 1999, iar apoi pe la FC Politehnica Timişoara, Universitatea Craiova, Dinamo Bucureşti – alături de care a câştigat un titlu naţional şi de două ori Cupa României, Beijing Guoan (China), Rapid Bucureşti şi Anorthosis Famagusta (Cipru).

Mijlocaş defensiv de meserie, „Chirurgul” a marcat două goluri în şase apariţii pentru echipa naţională, iar în elită le-a mai pregătit pe ASA Târgu Mureş, Concordia Chiajna, Dunărea Călăraşi, pe care de asemenea a promovat-o în elită, şi Astra Giurgiu.

Dan Alexa va fi prezent în faţa reprezentanţilor mass-media mâine, vineri, 21 august, de la ora 10, la sala de conferinţe de la parterul căminului 1MV (unde se află şi shop-ul Politehnicii, lângă stadionul „Ştiinţa”). La conferinţă vor participa de asemenea Octavian Benga, antrenorul principal, şi Marius Cociu, managerul sportiv al Politehnicii.

The post Dan Alexa, manager general la ASU Politehnica appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*