Dangubic, un prim gol de trei puncte pentru UTA: „M-am întors în România să demonstrez ceea ce pot”

În absența lui Ioan Hora (accidentat), Laszlo Balint a apelat la Filip Dangubic (26 de ani) din primul minut al deplasării UTA-ei la Pitești. Iar atacantul croat i-a răsplătit încrederea cu o execuție de mare efect, cu călcâiul printre picioarele lui Greab, în minutul 4 al disputei din Trivale.

A fost golul ce avea să îndrepte punctele spre Arad, deși „roș-albii” au mai avut ocazii, cea mai clară tot în contul lui Dangubic. În minutul 75, epuizat după efortul depus, „nouarul” arădenilor a lovit mingea defectuos din numai 8 metri, trimițând-o în afara cadrului porții goale. „Sunt trei puncte importante, a fost un meci greu. Am suferit pe final, dar am meritat victoria.  Și în primul meci ar fi trebuit să câștigăm, dar nu am reușit să marcăm. Astăzi, am înscris repede, apoi gazdele au preluat controlul și ne-au obligat să ne apărăm, dar colegii mei din defensivă au făcut-o excelent, am ținut de scor și am câștigat”, a spus singurul atacant de meserie din lotul utist pentru deplasarea de pe „Nicolae Dobrin”.

Filip Dangubic este la al doilea gol din carieră cu călcâiul. Mai înscrisese în Cupa Slovaciei, în succesul celor de la Spartak Trnava, cu 8-0, contra lui Jacovce. De altfel utistul izbutise „hattrick-ul” atunci, plus o pasă decisivă. „Rolul meu este să marchez, sunt atacant, mă bucur de primul gol, sper să continui tot așa. Pentru mine este important să marchez, dar mai important este rezultatul pentru echipă și astăzi am reușit să păstrăm avantajul golului meu”, a mai afirmat „vârful” lui Balint.

Filip Dangubic este la a doua aventură în Liga 1, după cea nereușită de la Chindia, din partea a doua a stagiunii 2019-2020. „M-am întors în fotbalul românesc pentru că îmi place acest campionat, sunt echipe puternice. Fără îndoială, a fost o mare oportunitate pentru mine și am o motivație suplimentară ca să arăt ceea ce pot, pentru că la venirea mea precedentă nu am reușit să am succes. Acum am acum ocazia să arăt ce pot. Trebuie să-mi fac meseria, să dau goluri, pentru asta sper să joc cât mai bine ca să-mi ajut echipa”, a încheiat primul marcator stagional pentru „Bătrâna Doamnă” a fotbalului românesc. Pentru târgovișteni, croatul înscrisese un singur gol în 14 apariții oficiale.

Interesant este că arădenii au mai trimis odată balonul în plasa porții adverse în acest sezon, prin Hora, tot cu călcâiul, în runda inaugurală cu Farul. Atunci, reușita a fost anulată de arbitrul Marcel Bîrsan pentru fault în atac, decizia fiind contestată de utiști.

FOTO: prosport.ro

0
0

Articolul Dangubic, un prim gol de trei puncte pentru UTA: „M-am întors în România să demonstrez ceea ce pot” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*