Dascăl de nota 10! Friederike Bacău, premiată pentru contribuția adusă învățământului în limba germană

Zilele trecute, la Liceul de Artă ”Ion Vidu” din Timișoara, a avut loc o manifestare festivă cu prilejul Zilei Învățătorului.
În cadrul evenimentului, prof. Friederike Bacău de la Școala Gimnazială ”Anișoara Odeanu” a fost premiată cu diploma Im Honoris pentru contribuția adusă învățământului în limba germană de-a lungul anilor, pentru profesionalismul și generozitatea dovedite în transmiterea tainelor cunoașterii tinerelor generații, pentru o viață dedicată școlii și educației.

Friederike Bacău – Frau Frieda, cum o știu copiii pe care îi îndrăgește atât de mult – a absolvit Liceul Teoretic ”Coriolan Brediceanu” din Lugoj, apoi Școala Postliceală Secretariat și Comerț Exterior la București, repartizată fiind la redacția ziarului Neuer Weg, unde a lucrat timp de trei ani drept corespondent de limbi străine, având ocazia să-ți exprime atașamentul față de limba și minoritatea germană.

Din anul 1990 până în anul 1993 a frecventat cursurile Institutului Pedagogic de învățători – educatori din Sibiu. Dragostea față de copii și-a exprimat-o începând să lucreze timp de patru ani (între 1989-1994) la grădinița în limba germană din Lugoj și mai apoi, din 1994 până în prezent, ca învățător la secția germană la Școala Gimnazială Nr. 6 (în prezent ”Anișoara Odeanu”).

Susținerea minorității germane a avut ocazia să o dovedească și mai bine, dăruind un deceniu funcției de director adjunct a acestei școli, încurajând predarea în limba germană și coordonând proiecte în parteneriat cu instituții din Germania.

Astfel, școala a beneficiat și de dotări diverse, de la materiale didactice la mobilier modern. Remarcabil este și proiectul Caritas Eichach și München, care a oferit timp de 14 ani un prânz cald elevilor cu probleme sociale.

Friederike Bacău – Frau Frieda, în cursul unei zile de școală dascăl, psiholog, doctor, găsitor de lucruri pierdute, părinte de ocazie, a condus numeroase generații către cariere de excepție, șlefuind caractere și formând oameni de valoare, care au ajuns doctori, profesori, ingineri în țară și în străinătate, în țări precum Austria, Germania, Anglia, Elveția, SUA, Portugalia, Spania.

Articolul Dascăl de nota 10! Friederike Bacău, premiată pentru contribuția adusă învățământului în limba germană apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*