Datele de disputare a meciurilor barajului de promovare în Liga 3 ar putea fi modificate. ”Propunerea oficială a fost făcută”. Motivul solicitării

astra ploscaÎn ultima şedinţă a Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal, cea din data de 22 martie 2018, membrii acestuia au decis să amâne pentru următoarea întâlnire propunerea cu privire la schimbarea datelor ce privesc meciurile de baraj de la vară pentru promovarea în Liga 3.

”Se amână pentru şedinţa următoare solicitarea domnului Octavian Goga cu privire la amânarea unor jocuri de baraj pentru promovarea în Liga 3”, e anunţul scurt postat pe site-ul FRF după şedinţa CEx.

Fiindcă vremea din această primăvară a fost mai mult asemănătoare iernii, majoritatea AJF-urile au amânat cu mai multe săptămâni reluarea campionatului Ligii a 4-a. Astfel, pentru că programul echipelor s-a schimbat şi pentru a nu introduce intermediare ca să recupereze etapele amânate, reprezentantul fotbalului amator, cât şi al doilea vicepreşedinte al Comitetului Executiv al FRF, Octavian Goga, a venit cu solicitarea schimbării datelor meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3.

Conform programării iniţiale, cele 42 de campioane ale Ligii a 4-a din toată ţara trebuie să desfăşoare turul barajului de promovare pe 16 iunie 2018 (ora 18:00), iar returul pe 23 iunie 2018 (ora 17:30). Meciurile de baraj, 21 la număr, se dispută în sistem eliminatoriu, tur-retur, pe terenul fiecărei echipe.

Acum se doreşte amânarea anunţării campioanelor judeţene de către AJF-uri cu o săptămână mai târziu, iar meciurile de baraj să se desfăşoare pe 23 (turul), respectiv 30 iunie (returul). Preşedintele AJF Arad, Adrian Lucaci, a explicat ceea ce s-a cerut în CEx.

„Cu vremea nu te poţi pune, majoritatea Asociaţiilor Judeţene de Fotbal din ţară au amânat etapele din weekend. Rămâne de văzut dacă va exista o a treia intermediară în această primăvară sau, pur şi simplu, conducerea Federaţiei Române de Fotbal va fi de acord să prelungească cu o săptămână termenul la care AJF-urile sunt obligate să îi trimită numele campioanei. Propunerea oficială în acest sens a făcut-o domnul Octavian Goga, preşedintele AJF Braşov şi vicepreşedinte al federaţiei. Dacă cererea dânsului va fi aprobată în Comitetul Executiv, sunt şanse să se modifice şi datele barajelor de promovare în Liga a 3-a, iar acestea să devină 23 şi 30 iunie, pentru tur şi retur”, a spus Adrian Lucaci pentru Sport Arad.

Printre cele mai importante nume care activează în această ediţie a Ligii a 4-a şi care sunt favorite să câştige campionatul, iar apoi să participe la meciurile de baraj pentru promovarea în Liga 3 se numără: CSA Steaua sau Academia Rapid (ambele din Liga 4 Bucureşti), AS SR Braşov (Liga 4 Braşov), U Craiova 1948 (Liga 4 Dolj), CSM Ceahlăul Piatra Neamţ (Liga 4 Neamţ) sau Minaur Baia Mare (Liga 4 Maramureş).

Programul barajului pentru promovarea în Liga 3, ediţia 2018-2019, este cunoscut deja după ce FRF l-a stabilit, prin tragere la sorţi, încă din data de 28 februarie.

Rezultatul tragerii la sorţi este următorul:

Regiunea 1: Botoşani – Bacău, Iaşi – Neamţ, Suceava – Vaslui;
Regiunea 2: Maramureş – Bihor, Cluj – Sălaj, Bistriţa-Năsăud – Satu Mare;
Regiunea 3: Braşov – Covasna, Alba – Harghita, Mureş – Sibiu;
Regiunea 4: Hunedoara – Caraş-Severin, Arad – Gorj, Timiş – Mehedinţi;
Regiunea 5: Vâlcea – Teleorman, Argeş – Olt, Dâmboviţa – Dolj;
Regiunea 6: Ialomiţa – Ilfov, Giurgiu – Bucureşti, Călăraşi – Prahova;
Regiunea 7: Vrancea – Constanţa, Tulcea – Buzău, Galaţi – Brăila.

sursa text: liga2.prosport.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*