De 4 etape neînvinsă, Poli e la cel mai strâns succes, 23-21 cu CSM Focșani 2007, dar totuși al 3-lea consecutiv: 100% acasă

SCM Politehnica Timișoara și-a păstrat în această seară procentajul maxim în Sala ”Constantin Jude” prin a câștiga și cel de-al patrulea meci acasă din turul Ligii Zimbrilor, și tot împotriva unor oaspeți din Moldova, la rândul lor tot din zona locurilor de play-out, însă cu cel mai mic avantaj, de numai două goluri în fața celor de la CSM Focșani 2007, care au dat o replică dârză, profitând și de ușoara ieșire din mână a ”violeților” în urma pauzei de două săptămâni și două zile de la victoria în capitală pe terenul campioanei Dinamo.

Repornirea motoarelor nu s-a efectuat așadar la turația la care bănățenii au izbutit în precedentele două luni prestații ce le-au adus atât victorii de la cel puțin 5 goluri în sus pe malurile Begăi cât și măcar prețioase remize în deplasări dificile, dacă nu chiar triumful cu 23-26 ce a detronat liderul la București, însă fie și nu cea mai convingătoare evoluție a condus la adjudecarea altor prețioase 3 puncte în ierarhie, printr-o victorie muncită și la urma urmei meritată: SCM Politehnica – CSM Focșani 2007 23-21 (12-10).

La prima vedere, și prin prisma detașatelor succese precedente la Timișoara, 28-23 cu HC Vaslui, 34-24 cu cei din Suceava și chiar 37-20 cu nou-promovata din Iași, Poli părea a avea o altă misiune mai facilă în propriul fief, însă a sfârșit prin a contura cel mai strâns triumf din actuala campanie, și nu fără emoții pe parcurs, ca și inexistente în victoriile anterioare.

Pe de altă parte, deși vizitatorii de pe Milcov abordau deplasarea din aproximativ aceleași ape tulburi precum omologii moldavi din Vaslui și mai ales Suceava, existau totuși indicii că trupa din Vrancea nu va fi totuși cea mai lesne nucă de spart, atât prin prisma replicilor oferite în descinderile anterioare pe Bega cât și la o lecturare a rezultatelor înregistrate afară în campania în curs.

Înaintea căreia antrenorul Viorel Ciubotaru și-a îngăduit să pomenească și de un eventual loc opt, stimulat și de întărirea în vară și pe mai departe a efectivului, inclusiv cu un ex-polist, Călin Hagiu, vrâncenii vizând așadar o consolidare în primul eșalon, în al treilea sezon consecutiv.

Nici chiar în calitate de nou-promovați care încheiau pe 13 și penultimii sezonul regular în 2016 cei din Focșani nu cedau prea drastic în ”Constantin Jude” în turul din septembrie 2015, 31-26, iar anul acesta a fost chiar și mai strâns, 25-22 pe Bega în februarie 2017, după ce poliștii își vedeau planurile încurcate în tur pe Milcov, unde egalau cu ultima strigare la 26. De fapt, CSM avea să încheie returul anterior pe 11, antepenultima, în urcare cu două trepte.

Tot antepenultimii în clasament s-au aliniat vizitatorii și astăzi de la ora 18 în duelul televizat ce a inaugurat grosul etapei a IX-a din Liga Zimbrilor, ceea ce nu i-a împiedicat să-i întindă serios pe ”violeți” pe aproape întreg parcursul primei reprize, în care Poli a fost nevoită să egaleze de cinci ori până când a izbutit în sfârșit să preia conducerea după mijlocul părții întâi, dintr-o aruncare de la 7 metri.

A survenit și întâia eliminare, a pivotului Bogdan Rață, timișorenii plusând apoi și la două goluri diferență iar avantajul valoric și de rutină competițională servindu-le în minutele dinaintea pauzei, așa încât au intrat la vestiare cu 12-10.

Însă, precum în prima parte, cei care erau depășiți destul de strâns și la Odorhei, cu 25-23, remizând în cea mai recentă deplasare, 19-19 la Suceava, au început mai bine și repriza a II-a prin ieșirea la rampă a interului sârb Ilija Sladic, adus în vară din handbalul iberic, așa încât au preluat din nou conducerea, ca o și mai mare surpriză și nu prea pe parchetul timișorean.

În plus, după ce în primele 30 de minute au putut pistona mai în voie mai degrabă pe extreme, autoare a jumătate din reușitele favoriților în repriza I, pe când interii și centrul Fenici își împărțeau restul golurilor, și la reluare oaspeții au tins să țină pentru o vreme din scurt linia de 9 metri a lui Pero Milosevic.

Pe când focșănenii jonglau cu unul-două goluri în față a survenit și o eliminare de fiecare parte, încet, încet Poli temperând însă elanul vizitatorilor și preluând din nou conducerea grație unei noi suite tot de 3 goluri, 17-16.

Portarii au continuat să-și țină pe rând echipele în meci iar tabela a rămas nemodificată câteva minute, însă ”violeții” au ajuns să înfrângă treptat rezistența oaspeților, tributari după pauză și în precedentele două apariții, egalați fiind la Suceava după ce conduceau cu 3 avans la intrarea la vestiare dar și pierzători cu 3 acasă deși la egalitate cu CSM București după primele 30 de minute.

Iar precum spre finele primei părți, plusurile garniturii lui Pero Milosevic și-au spus cuvântul și în minutele decisive de la încheierea partidei, când Poli s-a bucurat în sfârșit de avantaje ceva mai liniștitoare. Chiar și așa, avea să se încheie doar 23-21, un triumf de puțin și totuși suficient pentru o clasare fie și temporară pe podium, în vreme ce vrâncenii, care l-au pierdut în cursul actualei ediții pe extremă pe Băluț, retras datorită repetatelor accidentări, au dat de înțeles că nu degeaba treceau ce-i drept acasă de Dunărea Călărași, cu 27-25, și chiar de cei din Constanța, cu 21-18.

Urmează la finele săptămânii viitoare o mereu delicată ieșire la Turda, Potaissa având luna aceasta în program un desant în Kosovo pe 25-26 în dubla din turul 3 preliminar în Challenge Cup, urmată de duelul cu HC Odorhei din Sala ”Constantin Jude”. Cât despre CSM Focșani 2007, n-ar fi deloc exclus ca vrâncenii chiar să și încurce până la urmă socotelile vreunei aspirante la play-off. Astăzi, n-au fost tocmai departe…

Extrema Filip Marjanovic nu s-a dezmințit prin a fi principalul marcator al învingătorilor dar și al meciului, cu 7 reușite dintre care două din aruncări de la 7 metri, urmat pe lista gazdelor de căpitanul Fenici, cu 6 goluri, Câmpan 4, pivoții sârbi Orbovic și Krsto Milosevic câte două iar Vuk Milosevic și Santeiu fiecare câte unul, pentru vizitatorii lui Ciubotaru punctând Sladic de 5 ori, Ragea și Mocanu câte 3 goluri, Năstăsie, Țuțu și Pătru fiecare câte două iar Eros, Rață, Hagiu și Gramatic câte un gol fiecare.

Clasamentul actualizat și programul etapelor a IX-a și a X-a, pe coloana datelor tehnice. 

 

 

The post De 4 etape neînvinsă, Poli e la cel mai strâns succes, 23-21 cu CSM Focșani 2007, dar totuși al 3-lea consecutiv: 100% acasă appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*