De-a râsu’-plânsu’: Gazonul pe „Francisc Neuman” se udă mai nou cu furtunul în ceasul al 13-lea, probleme sunt și pe „ICRTI”

Episoade de-a dreptul șocante astăzi, înaintea și în pauza meciului dintre naționalele U19 ale României și Serbiei. Unul dintre angajații responsabili cu întreținerea gazonului de pe arena „Francisc Neuman” a desfășurat un furtun galben printre picioarele „tricolorilor” ieșiți la încălzire (foto) și a șprițuit câteva fire de apă pe terenul tare ca piatra. Știiți, vorbim despre acel gazon care a costat Primăria, deci Aradul, 3.145.368 de lei și care ar fi trebuit prevăzut cu instalații de irigare, degivrare, drenaj și tot tacâmul. Și care mai e și în garanție.

Încălzirea a funcționat în valuri în această iarnă și iarba nu a arătat deloc bine în special în lunile decembrie și ianuarie, pentru ca acum să cadă, din câte se pare, și irigarea. Din informațiile noastre, instalația nu a mai fost pornită de mai bine de două săptămâni, motivul oficial fiind defectarea unor senzori. Sunt voci care spun că există teama să nu înghețe aspersoarele la temperaturile scăzute din ultima vreme și atunci sunt ținute la loc „cășduț”. Noroc că a plouat cu o zi înainte de meciul cu CFR Cluj, căci gazonul s-ar fi prezentat foarte rău. Și de această dată nu pentru că ar fi fost foarte moale, ci la cealaltă extremă.

Dar, probleme ar fi și pe ICRTI, bază administrată tot de Primăria Arad. Unii jucători se plâng de durări de glezne la cât de tare este terenul, iar antrenorii secunzi sau maseurii au mai udat și ei manual gazonul. Așadar, ar trebui să ne rugăm Divinității să ne dea precipitații până la ora jocului cu FCSB, căci și așa furtunele sunt prea scurte și nu prea fac treabă.

Nu știm ce au în cap cei care întrețin terenurile Aradului, dacă au ceva, însă la un meci internațional, unul dintre ei chiar a pătruns cu furtunul pe teren la pauză. Să ude, așa cum probabil își udă ardeii, castraveții și roșiile în propria-i gospodărie.

0
0

Articolul De-a râsu’-plânsu’: Gazonul pe „Francisc Neuman” se udă mai nou cu furtunul în ceasul al 13-lea, probleme sunt și pe „ICRTI” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*