De ce a făcut Ivan pasul înapoi?

Ion Ivan, fostul antrenor al naționalei de junioare, devenise un fel de măr al discordiei, în Federația Română de Handbal. Ivan era acuzat chiar din sânul naționalei că nu se comportă echidistant cu tricolorele, că le favorizează pe unele și că de altele își bate joc. Mai mult, nici măcar cu staff-ul lui nu avea legături dintre cele mai bune (Marius Dănuleț, secund, Ildiko Barbu Kerekeș, antrenor cu portarii), colaborarea fiind una forțată. Ca să nu mai vorbesc că relația cu șefa lui directă, vicepreședinta Federației Steluța Luca, era una rece, de respingere reciprocă.

După locul șapte la Europeanul din Slovacia, s-au făcut toate eforturile ca Ivan să fie schimbat, demis, dat afară, nu mai conta cum, dar numai să dispară de pe banca tehnică a lotului de junioare, dar președintele Federației s-a pus ca un scut în fața lui, subminând autoritatea și cuvântul celor îndreptățiți să-l schimbe. Până și Comisia Tehnică a votat, aproape în unanimitate, ca Ivan să rămână, neținând cont de discuțiile iscate în jurul acestui antrenor, de comportamentul lui.

Și când toate lucrurile păreau să fie în favoarea celui hulit, Ivan face pasul înapoi, anunțând că demisionează, din motive personale. N-am înțeles nimic din acest gest, dar știu câte ceva din culisele cazului, iar asta mă îndeamnă să cred că președintele Federației a cedat unor presiuni, ca să evite un nou scandal în handbalul românesc. Pot să spun că antrenorul secund, Marius Dănuleț, își dăduse demisia, după ce a dezvăluit în Raportul său multe anomalii, în activitatea lui Ivan. Nici Ildiko Barbu Kerekeș nu avea de gând să mai rămână, așa că Ivan era singur pe banca tehnică. Dar zvonurile spun că presiunea cea mai mare venea din partea vicepreședintei Steluța Luca, fosta mare handbalistă fiind foarte supărată că președintele Federației nesocotește deciziile ei, referitoare la demisia lui Ivan. Se pare că Luca s-ar fi exprimat într-un cerc restrâns că va demisiona din funcția de vicepreședinte, dacă Ivan rămâne la lot. Asta ar fi o variantă, însă mai circulă și alte zvonuri, de care mă tem să le dau crezare, pentru că ar fi dezastruoase, pentru cariera viitoare a antrenorului, pentru onoarea lui și a handbalul românesc.

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*