De ce să alegi forță de muncă din Asia pentru afacerea ta – Avantaje oferite de muncitori calificați

Chiar dacă piața muncii din România a întâlnit fluctuații în ultima vreme, acest lucru însă nu a fost un impediment pentru companiile active. Mulți antreprenori români și-au îndreptat atenția către forța de muncă asiatică, datorită beneficiilor oferite. Descoperă care sunt sectoarele de interes în care pot fi angajați muncitori calificați din Asia și avantajele oferite de forța de muncă din aceste tari.

Angajează forță de muncă din Asia în funcție de afacerea pe care o deții!

Muncitori asiatici pentru HORECA

HORECA (Hotel, Restaurante, Catering) este unul dintre cele mai importante și reprezentative sectoare de business în România, care găzduiește un număr mare de companii de succes. Ceea ce o deosebește față de celelalte domenii este chiar profitul generat care susține în bună măsură produsul intern brut și nu numai.

Însă, până la profituri, este nevoie de forță de muncă experimentată și dedicată domeniului ales. De aceea, antreprenorii români au început să înțeleagă conceptul de “muncitori calificați din străinătate”, cu precădere forța de muncă din Asia care a căpătat din ce în ce mai mult contur în România, în ultimii ani.

Fie că este vorba de personal pentru restaurante, hoteluri, cafenele sau pensiuni, muncitori calificați din țări recum Nepal, Vietnam, Sri lanka, India, Filipine, Egipt și Indonezia pot aduce un plus de valoare afacerii HORECA pe care o deții.

Experiența, loialitatea, pregătirea profesională, seriozitatea și implicarea sunt doar câteva dintre atributele care descriu forța de muncă din Asia, în plină expansiune pentru deținătorii de companii din HORECA.

Personal asiatic calificat pentru afacerile FMCG din România

FMCG înseamnă “Fast Moving Consumer Goods” sau în traducere liberă, produse de larg consum precum cosmetice, detergenți și produse de curățenie, mâncare procesată și multe altele.

Aceasta industrie este fără doar și poate una profitabilă, având în vedere veniturile înregistrare de către companiile din țară. Și aici, forța de muncă din Asia pentru FMCG joacă un rol extrem de important pentru jucătorii de pe piața din România, iar pe Work-Finder.eu găsești suportul necesar pentru recrutarea unui astfel de personal. Iată câteva dintre avantajele angajării muncitorilor asiatici pentru compania ta din FMCG:

  • Experiența și dorința de muncă sunt principalele atuuri ale asiaticilor, iar angajatorii români pot beneficia din plin de competența lor.
  •  Adaptabilitatea este un alt punct forte al străinilor care doresc să muncească în România.
  • Când vine vorba de muncitorii din Asia, seriozitatea joacă un rol important.
  • Personalul calificat din Asia poate fi plasat în orice domeniu de interes.

 

Construcțiile din România, un sector susținut puternic de muncitorii asiatici

Multe companii care activează în sectorul construcțiilor în România și-au îndreptat atenția către personalul calificat venit tocmai din Asia. Lipsa forței de muncă locale a fost în bună măsură acoperită de muncitori cu experiență din țări ca Sri Lanka, Nepal, Vietnam, Indonezia sau Filipine.

Este important de subliniat faptul că adaptabilitatea muncitorilor asiatici în construcții nu este o problema, indiferent de domeniul de activitate. În plus, aceștia sunt îndrumați către diverse cursuri, inclusiv de limba română, pentru a fi cât mai eficienți în companie și a depăși cu succes barierele de cultură.

Bonele și menajerele filipineze, la mare căutare pe plan local

Piața muncii din România găzduiește deja un număr important de muncitori calificați veniți din Asia, în diverse industrii. Bonele și menajerele filipineze sunt și ele apreciate pentru experiența și seriozitatea de care dau dovadă, acestea acoperind într-un procent destul de mare lipsa de personal calificat de acest gen.

Așadar, se poate spune că forța de muncă din Asia este o soluție optimă pentru  afacerile medii și mari din România. Angajatorii locali se pot bucura de experiența și competența muncitorilor asiatici calificați și adaptabili, în domenii precum HORECA, FMCG, construcții, menaj, auto sau producție.

Sursă Foto: Shutterstock.com

Articolul De ce să alegi forță de muncă din Asia pentru afacerea ta – Avantaje oferite de muncitori calificați apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*