De ce să angajezi o agenție media pentru a se ocupa de prezența firmei tale în Social Media

Prezența activă pe rețelele sociale este o necesitate tot mai mare, pentru o afacere în creștere. În ultimul timp, a existat un puternic impuls pentru a încuraja companiile să pună mult accent pe gestionarea conturilor lor de Social Media.

Aceasta este una dintre cele mai bune metode de marketing online și orice agentie Social Media are ca scop creșterea vizibilității clienților săi.

Însă încercarea de a înțelege și de a aplica principiile de marketing online pe rețelele sociale poate fi o sarcină complicată  pentru multă lume și nu este la îndemâna tuturor proprietarilor de afaceri.

Din fericire, cererea companiilor de a avea o prezență online este satisfăcută de expertiza unor agenții media de succes, cum este Agentia re7consulting, care ajută eficient companiile să valorifice prezența lor pe rețelele sociale.

Dar de ce ar trebui să angajezi o agenție media care să-ți administreze postările și prezența pe rețelele sociale? Cum îți poți da seama dacă această strategie de marketing este acțiunea potrivită pentru compania ta?

Angajarea unei agenții dedicate poate fi o investiție înțeleaptă care poate ajuta cu siguranță la creșterea afacerii tale.

De ce să angajezi o agenție de Social Media pentru afacerea ta?

Este posibil să utilizezi deja o rețea socială pentru a atrage noi clienți, dar oare înțelegi cu adevărat impactul pe care îl are asupra vizibilității firmei tale și asupra afacerii în ansamblu?

Dacă ești o companie B2C (business orientată spre consumator), atunci social media este un canal excelent pentru a ajunge la clienți și pentru a face afaceri de succes.

Dacă e vorba de o companie B2B (o afacere care se îndreaptă către alte companii), atunci prezența ta pe rețelele sociale va trebui să fie profesională și credibilă. În funcție de obiectivele tale, agenția specializată în social media știe cum să abordeze campaniile pe rețelele sociale și să gestioneze prezența firmei tale.

Pentru multe companii, prezența pe rețelele sociale se situează undeva între interes maxim și indiferență.  E bine să cedezi gestionarea rețelelor de socializare către specialiști. Cei de la agenția media vor fi responsabili de mai multe sarcini, direct legate de afacerea ta:

  • Creează conținut care poate fi partajat, inclusiv postări, fotografii, videoclipuri, grafică și alte forme de suport media
  • Configurează pentru tine strategii și campanii de marketing
  • Publică periodic postări, realizează postări programate care trebuie publicate la un anumit moment
  • Răspunde la postările, comentariile  clienților și gestionează conținutul de pe rețelele sociale , analizează concurența directă și verifică impactul pentru companii și persoane fizice
  • Găsește influenceri și companii cu care te poți conecta
  • Realizează statistici despre rețelele sociale și impactul prezenței firmei tale
  • Interacționează pozitiv cu clienții, cu potențialii cumpărători și cu cei interesați de profilul firmei tale
  • Urmărește și răspunde la mesajele, e-mailurile și conversațiile care au loc pe social media.

După cum am explicat, aceste sarcini ar însemna multă muncă pentru anumite companii, în special pentru cele mai mici sau cele care funcționează doar cu câțiva angajați. Deci, e indicat să angajezi o agenție  media care se va ocupa de gestionarea prezenței pe rețelele de socializare.

De ce să angajezi o agenție de marketing online pentru rețelele sociale?
Ai  nevoie de strategii clare și planificare concretă.

Unul dintre principalele motive pentru angajarea unei agenții specializate în managementul social media este acela de abordare strategică , planificare și impact. O agenție social media va începe probabil prin analiza prezenței curente online, făcând, de asemenea, o analiză competitivă a concurenței. O concluzie concretă generează o serie de opțiuni de îmbunătățire.

Aceste strategii în social media ar trebui să includă un plan de acțiune specific, întrucât o agenție de gestionare a prezenței pe rețelele sociale va înțelege pașii și metodele pe care ar trebui să le utilizeze o companie pentru a-și îmbunătăți prezența online, vizibilitatea, conținutul, precum și interacțiunea cu clienții. În plus, majoritatea agențiilor vor oferi servicii de consultanță, după punerea în aplicare a acestor planuri și sugestii.

Cauți un expert care să îți gestioneze prezența firmei tale pe rețelele sociale?

Contactează Agenția re7consulting din București și bucură-te de succesul campaniilor reușite în Social Media.

Articolul De ce să angajezi o agenție media pentru a se ocupa de prezența firmei tale în Social Media apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*